Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 8 toekomstige bezienswaardigheden

Top 8 toekomstige bezienswaardigheden
Top 8 toekomstige bezienswaardigheden

Heb je de bekende bezienswaardigheden nu wel gezien? En komen de Eiffeltoren, Big Ben en het Vrijheidsbeeld je de neus uit? De volgende acht bezienswaardigheden zullen zeker nieuw aanvoelen, want ze liggen nog op de tekentafel of zijn nog in aanbouw. Maar deze bezienswaardigheden kun je in de nabije toekomst gaan bezoeken.

Freedom Tower, Verenigde Staten

Opening: 2013

Het One World Trade Center, ook wel bekend als de Freedom Tower, is de vervanger van de tijdens de aanvallen van 11 september verwoeste Twin Towers. Het 541 meter (of het symbolische 1.776 voet) hoge gebouw, dat eind 2013 geopend zal worden, wordt het hoogste gebouw van het westelijk halfrond. Op 386 meter komt een observatiedek. Aan de voet van de wolkenkrabber vind je het National September 11 Memorial & Museum. Het monument is al open voor bezoek maar in 2013 gaan ook de deuren van het museum open.

The Brando, Tahiti

Opening: 2013

De Oscar-acteur Marlon Brando, bekend van o.a. The Godfather en Apocalypse Now, kocht in 1965 het eiland Tetiaroa in de buurt van Tahiti. Dit voormalige rustoord van de koninklijke familie van Tahiti werd in de 25 jaar daarna door Brando omgebouwd tot natuurreservaat en resort. Na de dood van Brando in 2004 werd het eiland verkocht. De huidige eigenaren zijn bezig met de bouw van een eigen resort, The Brando, op het exclusieve en exotische eiland. Duurzaamheid staat voorop: het eiland zal zijn eigen elektriciteit opwekken en de 35 villa's zullen ver van het kwetsbare strand gebouwd worden.

Tahiti
Tahiti
Vraag gratis een offerte aan

Spaceport America, Verenigde Staten

Opening: 2013

Ruimtetoerisme is tegenwoordig booming business. Verschillende bedrijven zijn bezig met het opzetten van korte ruimtevluchten. In de woestijn van New Mexico is men hard aan het werk om Spaceport America te bouwen. Dit wordt 's werelds eerste speciaal gebouwde commerciële ruimtehaven. Vanaf hier zal Virgin Galaxy met de SpaceShipTwo vliegen. Dit ruimteschip zal passagiers naar 100 km hoogte brengen, het begin van de ruimte. Dit alles kost maar $200.000. Heb je niet zoveel geld, dan kun je ook alleen ruimteschipspotten bij de terminal.

Spaceport America
Spaceport America

Cruiseschip Utopia

Opening: 2014

Ook al wordt het niet het grootste cruiseschip, die eer is nog altijd voorbehouden aan de 362 m lange Allure of the Seas, de Utopia zal toch iets worden wat je moet zien. Waar de Allure of the Seas plaats biedt aan ongeveer 5.000 passagiers, houdt de 296 m lange Utopia het bij 900. Het is namelijk geen normaal cruiseschip. In plaats van een drijvend hotel, is de Utopia ook een drijvend vakantiehuis. Er zullen namelijk 199 appartementen in het schip zitten, die tussen de 130 en 613 m² groot zullen zijn. De bewoners kunnen gewoon al hun bezittingen meenemen op reis. Naast de woningen vind je op het schip ook een luxe hotel met 175 kamers, casino, wellness center, nachtclub, verschillende zwembaden, restaurant, kruidenier en zelfs een klimwand.

Seoul Lite, Zuid-Korea

Opening: 2015

Deze wolkenkrabber wordt met zijn 640 m bij lange na niet het hoogste gebouw ter wereld (de Burj Khalifa is maar lieft 828 m), maar het wordt wel de wolkenkrabber met het hoogste observatieplatform. Vanaf 536 meter hoogte kun je neerkijken op de Koreaanse hoofdstad Seoel.

Seoul Lite
Seoul Lite

High Roller, Verenigde Staten

Opening: onbekend

The LINQ wordt een groot winkel-, eet- en entertainmentdistrict op de Las Vegas Strip. Het pronkstuk van The LINQ wordt de High Roller, een 167 m hoog reuzenrad. Voor $25 maak je in één van de 28 capsules een half uur durende ritje. Als het af is moet de High Roller het grootste reuzenrad ter wereld zijn, groter dan de Singapore Flyer en de London Eye.

Pier of the Future, Verenigde Staten

Opening: onbekend

St. Petersburg is de op drie na grootste stad van Florida, maar is veel minder bekend dan steden als Miami, Tampa en Orlando. Daar wil het stadsbestuur verandering in brengen en het laat daarom de Pier of the Future bouwen. De oude St. Petersburg Pier wordt vervangen door een hypermoderne pier met daarin een amfitheater, jachthaven en observatieplatform. De pier valt vooral op door zijn opmerkelijke lensvormige vormgeving.

St. Petersburg Pier
St. Petersburg Pier

Water Discus Underwater Hotel, Dubai

Opening: onbekend

Dit futuristisch uitziende onderwaterhotel gaat gebouwd worden in het rijke oliestaatje Dubai. Het deel boven water zal o.a. een zwembad, tuin, helikopterplatform en kuuroord bevatten. Het restaurant en de luxe suites bevinden zich onderwater. Het opmerkelijke aan het onderwatergedeelte is dat het rond kan draaien.

Water Discus Underwater Hotel Dubai
Water Discus Underwater Hotel Dubai

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Artikelen