Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 meest opvallende straten ter wereld

De wereld bestaat uit vele wegen. De een is lang, de ander is kort. Maar er zijn ook aparte wegen te vinden als je door de wereld reist. Sommige hebben aparte vormen of ze dragen een verhaal met zich mee. Reisgraag.nl laat je 10 opvallende straten zien die je tegen kunt komen tijdens een wereldreis.

1. Baldwin Street – Nieuw-Zeeland

Baldwin Street in Dunedin is 's werelds steilste straat en staat vermeld in het Guinness Book of Records. De weg is 350 meter lang en heeft een stijgingspercentage van 35%. Als je 2,86 meter vooruit rijdt, ga je 1 meter omhoog.

2. Savoy Court – Engeland

In Engeland rijdt iedereen aan de linkerkant van de weg. Dit gebeurt in het hele land, behalve in 1 straat: Savoy Court. Het is de enige straat in Engeland waar je rechts moet rijden. Dit komt uit de tijd van Hackney Cabs. Hierbij konden taxichauffeurs de achterdeur aan de rechterkant open maken vanuit de stoel. De passagiers konden uitstappen en ze stonden direct op de stoep. Als je zelf een voertuig bestuurt in Engeland, moet je dus opletten dat deze straat andere regels heeft. Vraag gratis een offerte aan

3. Magic Roundabout – Engeland

In de plaats Swindon is de slechtste rotonde van Engeland te vinden. In 1972 werd de grote rotonde gebouwd met daarin nog 5 kleine rotondes. Als je de rotonde over gaat, moet dat ook nog eens tegen de klok in. Voor ons is dat normaal maar in Engeland rijden ze met de klok mee. De 'Magic Roundabout' in Engeland ziet er dus chaotisch uit en je moet er heel goed uitkijken.

4. Lombard Street – San Francisco

Lombard Street in San Fransico staat bekend om zijn rare vorm. Er zijn 8 scherpe bochten te vinden in een klein stuk van de straat. De bochten zijn aangelegd, omdat de straat te steil was voor sommige voertuigen. De straat is een eenrichtingsweg om het veilig te houden.

5. 9 de Julio Avenue – Argentinië

9 de Julio Avenue is de breedste weg ter wereld en ligt in Argentinië. De weg heeft in 7 rijstroken per richting met daarnaast ook nog straten met 2 rijstroken. Het is dus belangrijk dat je geconcentreerd op de weg en het verkeer let als je van baan wisselt.

6. Road To Giza – Egypte

Road to Giza is de oudste verharde weg ter wereld en ligt aan een voorstad van Caïro. De weg is ongeveer 4.600 jaar oud en heeft een breedte van 6,5 meter. Vroeger werd deze weg gebruikt voor het vervoeren van grote blokken basalt, die voor de bouw werden gebruikt.

7. Parliament Street – Engeland

De smalste straat ter wereld ligt in Engeland. Het is Parliament Street in Exeter. De straat is 50 meter lang en ongeveer 64 centimeter breed op het smalste punt. Voor mensen met claustrofobie zal het geen pretje zijn om door dit straatje te lopen.

8. Pan-American Highway – Zuid-Amerika

Pan-American Highway is een lange weg die Noord-Amerika en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. Het wordt ook wel gezien als een netwerk van wegen waardoor nog gediscussieerd wordt over de lengte. Er wordt geschat dat de weg tussen de 25.000 en 50.000 kilometer lang is.

9. Ebenezer Place – Schotland

In Schotland vind je de korte straat ter wereld. Deze straat heet Ebenezer Place en is 2,06 meter lang. Er staat 1 huis langs de weg en dat gebouw wordt als hotel gebruikt.

10. Gravity Hills – verschillende locaties

Gravity Hills zijn niet echt straten zoals de rest van deze lijst. Het zijn eigenlijk gebieden die voor optische illusies zorgen. Door het ontbreken van de horizon, is het schatten van dalingen of stijgingen moeilijk. Een voorbeeld van een illusie is de kant waar wielen van een auto opgaan. Als je naar beneden rijdt, lijkt het net of de wielen omhoog rijden. Deze gebieden zijn over de hele wereld te vinden. Een ander voorbeeld is de auto die uit zelf omhoog rijdt. Dit komt allemaal doordat de mensen denken dat de weg omhoog gaat maar eigenlijk gaat hij omlaag.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Artikelen