Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 raarste vlaggen ter wereld

Top 10 raarste vlaggen ter wereld
Top 10 raarste vlaggen ter wereld

De vlag is vaak een van de meest belangrijke en meest inspirerende symbolen van een land of streek. Sommige vlaggen zijn echter zo raar of lelijk, dat je je afvraagt hoe men er ooit bij is gekomen. Dit zijn de tien raarste vlaggen ter wereld.

Norrbottens lä

Deze vlag, of beter gezegd schild, van de Noord-Zweedse provincie Norrbotten zou niet misstaan als motief voor een (lelijke) gebreide trui. Het rendier past nog bij de ongetwijfeld koude regio, maar wat de rood-groene holbewoner betekent, is ons een raadsel.

Norrbotten
Norrbotten

Isle of Man

Om een of andere reden komt de vlag van het eiland Man heel komisch over, bijna Monty Python-achtig. Het beeldt drie geharnaste benen af die aan elkaar zijn genaaid. Dit symbool heet een triskelion en een soortgelijk embleem is te vinden op de vlag van het Italiaanse eiland Sicilië.

Isle of Man
Isle of Man
Vraag gratis een offerte aan

Guam

De vlag van het Pacifische eilandje Guam doet nog het meest denken aan een Hawaï shirt, maar er zit opmerkelijk veel betekenis achter de vlag. Het embleem in het midden verbeeldt een proa zeilend door Agana Bay. De vorm van het embleem lijkt op de stenen die de inboorlingen gebruikten in hun katapulten.

Guam
Guam

Tamil Eelam

In het noorden van Sri Lanka vocht het Tamil volk jarenlang voor onafhankelijkheid. In 2009 werd de beweging de kop ingedrukt, maar hier en daar kom je deze vlag van het zogenaamde Tamil Eelam nog tegen. De leeuw met een krans van kogels voor twee gekruiste geweren laat al geen twijfel mogelijk over de gewelddadige aard van het Tamil conflict.

Tamil
Tamil

Lombardije

De vlag van de Italiaanse regio Lombardije kan nog het beste omschreven worden als een witte spetter op een groen vlag. Het symbool is echter eeuwenoud, heet een rosa camuna en is afgeleid van een rotstekening uit het Bronzen Tijdperk die in de Lombardijse Camonicavallei gevonden is.

Lombardije
Lombardije

Mozambique

De kleuren en vlakken van de vlag van Mozambique zijn niet zo opmerkelijk, maar de symbolen des te meer. Een boek wordt gecombineerd met een schoffel en een AK-47, een automatisch geweer. Dit laatste staat symbool voor de gewapende strijd die het land voerde voor haar onafhankelijkheid. Het contrast met het vreedzame witte boek kon niet groter zijn.

Mozambique
Mozambique

Kirgizië

Het moet een zon voorstellen, het embleem op de vlag van dit land in Centraal-Azië, maar wij vinden het nog het meeste op een volleybal lijken. De lijnen op de zon moeten een Yurt voorstellen, de traditionele nomadentent.

Kyrgyzstan
Kyrgyzstan

Des Moines

De vlag van de Amerikaanse stad Des Moines doet denken aan een stilistische afbeelding van het Colossseum, maar de bogen representeren blijkbaar de drie bruggen over de Des Moines rivier.

Des Moines
Des Moines

Nepal

Als je aan vlaggen denkt, dan denk je aan een rechthoek of hooguit een vierkant, zoals de Zwitserse vlag. De vlag van Nepal is echter heel anders. De enige niet-vierkante landenvlag ter wereld bestaat uit twee gestapelde driehoeken met daarop een halve maan en een zon. Tot 1962 hadden de maan en de zon zelfs nog menselijke gezichten. De basis van het ontwerp is al 2.000 jaar hetzelfde.

Nepal
Nepal

Cardiff

De rode draak is het symbool van Wales. Op de vlag van Wales wordt het stoere mythische wezen goed gebruikt. Op de vlag van de hoofdstad van Wales, Cardiff staat ook een draak afgebeeld, maar is hier niet zo succesvol. Misschien heeft te maken met het feit dat de draak rechtop tegen een vlag staat te leunen. Of misschien is het de manshoge prei, met daarop een roze bloem, die gebroederlijk naast de draak staat.

Cardiff
Cardiff

126 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Artikelen