Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 leukste plaatsnamen ter wereld

Plaatsnaam in Nieuw-Zeeland
Plaatsnaam in Nieuw-Zeeland

De wereld bestaat uit allemaal plaatsnamen. Veel mensen vinden het leuk om bij een bord te staan voor een foto. In de wereld zijn een aantal rare en grappige plaatsnamen te vinden waardoor zo'n foto veel leuker wordt. Reisgraag.nl geeft je een top 10 van de leukste plaatsnamen ter wereld.

1. Fucking (Oostenrijk)

Iedereen die deze plaats binnenrijdt, krijgt een glimlach op zijn gezicht. Fucking is een klein dorp in Oostenrijk met 104 inwoners. De uitspraak klinkt alleen niet zoals je misschien denkt. Je spreekt het uit zoals je het Engelse woord 'cooking' uitspreekt. Het bord is een gewild voorwerp dus is het aan staal vastgelast en in beton gezet om diefstal te voorkomen.

Fucking, Oostenrijk
Fucking, Oostenrijk

2. Boring (VS)

Boring is een dorp in Oregon. De inwoners zien er de humor wel van in en hebben een toepasselijke slogan bedacht: 'Boring, the most exciting place to live!'. Vraag gratis een offerte aan

3. Why (VS)

Het dorp Why ligt in Arizona. De oorspronkelijke naam was Y, doordat twee snelwegen samen de Y-vorm maakten. De Amerikaanse regering vond dat het dorp minstens 3 letters moest hebben waardoor de nieuwe naam Why werd.

Why, Arizona
Why, Arizona

4. Accident (VS)

Het dorp Accident ligt in Maryland. Hoe de naam ontstaan is, weet niemand precies maar er is een verhaal over de oorsprong van Accident. Zo bleken 2 vrienden in 1774 allebei een stuk grond te zoeken om zich op te vestigen. Toen bleek dat ze beide 'per ongeluk' hetzelfde land hadden gekozen, werd het dorp Accident genoemd. De inwoners noemen zichzelf 'Accidental' voor de grap.

5. Hell (Grand Cayman)

Op de Caymaneilanden (of Kaaimaneilanden) vind je een rotsformatie genaamd Hell. Deze plek met rotsen van kalksteen klinkt meteen erg duister door zijn naam. Toeristen kunnen vanaf platforms de rotsen bekijken.

6. Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu (Nieuw-Zeeland)

In Nieuw-Zeeland vind je een heuvel waarbij je de naam niet zo snel uitspreekt. Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu is een mogelijke, Maorische vertaling over een man die met zijn fluit voor zijn geliefde speelde. De heuvel heeft niet de langste naam ter wereld.

Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu, Nieuw-Zeeland
Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu, Nieuw-Zeeland

7. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoc (Wales)

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoc is de langste plaatsnaam van Europa. Het dorp is te vinden in Wales. Er is, op de naam na, niets bijzonders aan het dorp. Toeristen komen naar het dorp om op de foto te gaan met het lange naambord.

8. No Name (VS)

No Name is een dorpje in Colorado. Vroeger liep er een snelweg door de plaats en de afrit hiervan had nog geen naam. Voor het gemak werd het No Name genoemd. Doordat de bewoners de naam overnamen en bleven gebruiken, is het dorp altijd No Name blijven heten.

No Name, Colorado
No Name, Colorado

9. Head-Smashed-In Buffalo Jump (VS)

Onderaan de Rocky Mountains, in de Verenigde Staten, ligt de plaats Head-Smashed-In. Deze plaats ligt in een afgrond waar vroeger buffels naartoe werden gedreven. Zo'n afgrond heette buffalo jump. Door de val in de afgrond, braken de buffels hun poten waardoor het makkelijker was om ze te vangen. Doordat de plaats in een buffalo jump ligt, wordt het ook wel Head-Smashed-In Buffalo Jump genoemd.

10. Truth or Consequences (VS)

Truth or Consequences was vroeger een radioshow met als presentator Ralph Edwards. Hij zei dat er een plaats zou komen die als eerste naar zijn show vernoemd zou worden. Hot Springs, een dorp in New Mexico, Verenigde Staten, reageerde op deze uitspraak en veranderde de naam in Truth or Consequences.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

20 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Artikelen