Gratis reisvoorstel aanvragen

Meest bijzondere en extreme bungeejump locaties

Meest bijzondere en extreme bungeejump locaties
Meest bijzondere en extreme bungeejump locaties

Bungeejumping is voor veel mensen iets wat ze niet snel zullen doen. Van een redelijke hoogte naar beneden springen aan een elastiek, je moet het maar durven. Er zijn ook mensen die het geweldig vinden om te doen. Ze doen het allemaal voor de adrenaline kick. Maar waar in de wereld vind je de meest bijzondere en extreme locaties?

1. Victoriawatervallen (Zimbabwe, Zambia)

De locatie met het mooiste uitzicht tijdens de sprong, is bij de grens van Zimbabwe en Zambia. Als je van de brug springt, heb je een geweldige achtergrond. Je kunt het beste voor en na de sprong genieten van het uitzicht. Het kan namelijk voorkomen dat je tijdens je val van 111 meter je ogen dicht houdt. Maar het harde geluid van de Zambezi Rivier zal zeker je aandacht trekken, waardoor je toch nog iets zult zien.

2. Royal George Suspension Bridge (Verenigde Staten)

In Colorado vind je de Royal George Suspension Brug. Dit is met 321 meter de hoogste hangbrug ter wereld. Het geeft een enorme kick als je hier vanaf springt. Het nadeel is alleen dat je maar 1 keer per jaar kunt springen. Dit is tijdens de ‘Go Fast Games’. Vraag gratis een offerte aan

3. Bloukrans Bridge, (Zuid-Afrika)

Naast het feit dat de Bloukrans Brigde een wegverbinding is, is het ook de hoogste commerciële bungeejump brug ter wereld. Op een hoogte van 216 meter, heb je een schitterend beeld van de omgeving.

4. Vulkaan Bungee (Chili)

Als springen van een brug te saai voor je is, kun je in Chili iets extremers doen. Hier word je door een helikopter opgehaald en vlieg je naar de actieve Villarrica vulkaan. Als je boven de vulkaan vliegt, mag je springen. Het is te hopen dat het elastiek niet knapt, aangezien je richting een heet bad met lava springt. Bungeejumpen boven Villarrica is wel duur. Je betaalt er $12.500 voor.

5. 007 Bungee Jumping Center (Zwitserland)

Wil jij je wel eens als James Bond voelen? In Zwitserland vind je een van de mooiste locaties van Europa om te bungeejumpen, waar agent 007 vanaf sprong in de film 'Goldeneye'. Je springt langs de wand van de Verzasca dam en valt een flink stuk naar beneden richting het Vogorno meer. Je hebt er wat moed voor nodig, maar je zult je een echte geheim agent voelen (als je de film kent).

6. Bhote Kosi Rivier (Nepal, Tibet)

Bij een vrije val van 160 meter krijg je een ultieme adrenaline kick. De prachtige, natuurlijke omgeving van Nepal is zo dicht bij de grens van Tibet, dat de sprong als magische wordt ervaren. De hangbrug is gebouwd aan twee zijden op de grens tussen Nepal en Tibet, waar de Bhote Kosi rivier stroomt.

7. Blue Thunder Bungee (Canada)

In het grootste winkelcentrum van Canada, vind je ook de hoogste indoor bungeejump locatie van de wereld. In een zwembad kun je de sprong maken van ongeveer 33 meter. Je springt richting het bad en mensen proberen daarbij om het water te raken.

8. Nevis Highwire Bungy (Nieuw-Zeeland)

In Nieuw-Zeeland heb je de mogelijkheid om een unieke sprong te maken boven de Nevis Rivier. Met een kabelbaan ga je naar het midden van het touw tussen de heuvels, waar je de sprong van 134 meter kunt maken. Midden in de bergen is het zo stil (op het eventuele gegil na), dat het lijkt alsof je helemaal alleen in het gebied bent.

9. Colorado River Bridge (Costa Rica)

De brug bij de Colorado River ligt in het mooie regenwoud van Costa Rica en is 81 meter hoog. De omgeving is prachtig om te zien en al is de brug niet 'erg hoog', toch zul je een enorme kick krijgen.

10. Bungee Bullet (Australië)

Je zult misschien denken dat dit niet echt bungeejumpen is, maar het is alsnog een opwindende ervaring. Aan de Sunshine Coast in Queensland kun je deze omgekeerde vorm van bungeejumpen proberen. Je zit in een capsule en wordt de lucht ingeschoten. Daarna val je naar beneden, wat je als tweede sprong kunt zien. Deze attractie zie je af en toe ook op de kermissen in Nederland.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Artikelen