Gratis reisvoorstel aanvragen

Meest vreemde voedsel ter wereld

Broodje hersenen
Broodje hersenen

Friet speciaal, poffertjes of kaas. Het is allemaal eten dat we, over het algemeen, graag nuttigen in Nederland. Andere landen hebben weer gerechten, die de mensen daar eten. Maar soms hebben landen een delicatesse, waar wij niets van willen weten. In onze ogen kan het eten er bijzonder smerig uitzien, waardoor we het niet proberen. In die landen zien de bewoners het als feestmaal. Reisgraag.nl geeft een top 10 met vreemd voedsel, dat wij waarschijnlijk niet zo snel zullen eten.

1. Balut

Balut wordt veel gegeten in de Filipijnen, Cambodja en Vietnam. Het is een bevrucht ei van een eend of kip met een bijna ontwikkeld embryo. Het wordt veel op straat verkocht en de mensen zijn er gek op. Het ziet er alleen niet zo smakelijk uit. Balut schijnt gewoon naar ei te smaken, maar veel mensen zullen het niet zo snel proberen als ze het gerecht zien.

Balut
Balut

2. Sannakji

We zijn in Nederland niet zo vies van rauwe vis als het om sushi gaat. Maar in Korea is de vis wel erg rauw. Sannakji is een gerecht van baby octopussen, die nog niet helemaal dood zijn. Het gerecht wordt 'kronkelend' geserveerd en als je niet goed genoeg kauwt, voel je dat de zuignappen zich in je mond en keel vasthouden.

Sannakji
Sannakji
Vraag gratis een offerte aan

3. Casu Marzu

In Sardinië, Italië, is een speciale kaastaart gevonden. Deze taart is namelijk het huis van levende larven. Ze worden bewust toegevoegd zodat kaasvetten worden afgebroken tot een bepaald niveau. De kleine, doorzichtige wormen kunnen tot een halve meter omhoog springen, dus pas op dat de beestjes niet in je haar komen als je een hap wilt nemen van deze taart.

Casu Marzu
Casu Marzu

4. Fugu

Fugu is een maaltijd voor de echte durfal. Het is een Japans visgerecht met de giftige kogelvis. Het gif van deze vis is dodelijk en alleen speciaal opgeleide chef-koks mogen het gerecht maken. Als de kok dit niet goed doet, kun je het diner niet meer navertellen.

Fugu
Fugu

5. Hakarl

Hakarl wordt in IJsland gegeten. Het is gerijpte Groenlandse haai met een penetrante ammoniakgeur. Het wordt vaak geserveerd in blokjes op een tandenstoker. De smaak is niet zoals de geur, maar de stank schrikt veel mensen af om het te proberen.

Hakarl
Hakarl

6. Gevulde kameel

Gevulde kameel wordt vaak bij traditionele Arabische bruiloften van sjeiks geserveerd. Het gerecht lijkt een beetje op de Russische matroesjka poppetjes, waarbij een klein poppetje in een groter poppetje zit en die zit weer in een nog groter poppetje, enzovoort. Bij deze maaltijd wordt rijst of ei in vis gedaan, de vis gaat in de kip, die gaat weer in een lam en vervolgens gaat het in een kameel.

Gevulde kameel
Gevulde kameel

7. Rocky Mountain Oysters

Als je de naam van dit gerecht ziet, denk je waarschijnlijk meteen aan oesters. Maar wat is er zo vreemd aan oesters? Nou, bij de Rocky Mountain Oysters gaat het om testikels van stieren of zwijnen. Ze worden veel in de Verenigde Staten en Canada gegeten. De testikels worden geschild, gekookt, gerold in bloem en gebakken. Vervolgens worden ze geserveerd met een cocktailsaus. Ze zien er uiteindelijk niet meer uit als testikels, dus als je het niet weet, is het erg aantrekkelijk om ze te proeven.

Rocky Mountain Oysters
Rocky Mountain Oysters

8. Insecten

In veel landen in Afrika en Azië doet men aan entomofagie ofwel het eten van insecten. Zo vind je in veel Afrikaanse en Aziatische landen kraampjes waar gebakken, gedroogde of gefrituurde insecten te koop zijn. Ze schijnen rijk aan eiwitten, vitamines en belangrijke vetzuren te zijn, waardoor het populair is om de beestjes te eten.

Insecten
Insecten

9. Haggis

Haggis is een typisch gerecht uit Schotland, waarbij een schapenmaag of runderdarm gevuld is met kleine stukjes long, lever, hart, niervet en havermout. Het klinkt niet echt lekker, maar het gerecht wordt elk jaar geserveerd bij 'Burns Supper', een traditioneel diner op 25 januari in Schotland, waarbij men de verjaardag viert van de nationale dichter Robert Burns, die een ode schreef aan Haggis. Het serveren van het gerecht gebeurt onder begeleiding van doedelzakmuziek.

Haggis
Haggis

10. Broodje hersenen

Bij een broodje hersenen worden de hersenen van kalveren gebakken, in plakken gesneden en vervolgens op een broodje gedaan. De hersenen zijn een beetje papperig en hebben niet veel smaak. Er wordt dan veel hete saus gebruikt om het gerecht te laten smaken. In St. Louis, Verenigde Staten, werd het gerecht gegeten, totdat de gekkekoeienziekte uitbrak. De hersenen worden nog wel gegeten in El Salvador en Mexico. Hier zijn ze dan in taco's en burrito's verwerkt.

Broodje hersenen
Broodje hersenen

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

56 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Artikelen