Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 meest opmerkelijke wegen

Atlantic Road in Noorwegen
Atlantic Road in Noorwegen

Het BBC programma World's Most Dangerous Roads was ook in Nederland erg populair. De meest gevaarlijke wegen in onder andere Siberië, Peru en Bolivia werden aangedaan. Maar een weg hoeft niet per se levensgevaarlijk te zijn om bijzonder te zijn. Reisgraag selecteerde de 10 meest opmerkelijke wegen ter wereld, waaronder de mooiste, de hoogste, de bochtigste, de steilste en de gevaarlijkste.

Sichuan Tibet Highway – China

De weg loopt van Chengdu in China in het westen naar Lhasain, de Tibetaanse autonome volksrepubliek. Landverschuivingen, vallende rotsblokken of extreme weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de weg soms een maand gesloten is. In de winter is het vanwege de sneeuwval niet mogelijk om naar Tibet te rijden.

Lombard Street – San Francisco, Verenigde Staten

In Lombard Street vindt je het meest bochtige stukje weg ter wereld. Het stukje, slechts een huizenblok lang, telt maar liefst acht scherpe haarspeldbochten. De zigzagformatie is in 1923 ontstaan om de natuurlijke helling van 27% te overbruggen, omdat deze te steil zou zijn voor voertuigen.

Vraag gratis een offerte aan

Atlantic Road – Noorwegen

Deze toeristische weg verbindt de eilanden tussen Molde en Kristiansund in de westelijke fjorden. Het is een 8,3 kilometer lange aftakking van de Provinciale Weg 64 en is gebouwd op diverse kleine eilandjes. Zij worden met elkaar verbonden door middel van acht bruggen.

Old Yungas Road – Bolivia

De weg is meerdere malen uitgeroepen tot de meest gevaarlijke weg ter wereld. Hij loopt van La Paz naar Coroico en was tot voor kort de hoofdroute van de hoofdstad naar het regenwoud in de noordelijke Amazone in Bolivia. Door lokale bewoners wordt hij ook wel de Death Road genoemd. Het ontbreken van een vangrail, diepe afgronden van minstens 600 meter diep en het feit dat de weg enkelbaans is, maar er verkeer komt van beide kanten, maakt deze weg zo gevaarlijk. Regen en mist kunnen zorgen voor beperkt zicht en de weg glibberig maken. Ook kunnen er rotsen naar beneden vallen.

Umeda Exit – Hanshin Expresweg, Japan

Normaal gesproken worden wegen rondom huizen gebouwd. Zo niet in Japan, waar gebouwen gewoon rondom een weg worden gebouwd. Deze weg loopt dwars door de Gate Tower Building in Osaka.

Baldwin Street – Nieuw-Zeeland

De steilste straat ter wereld is gelegen in Dunedin, Nieuw-Zeeland en heeft een stijgingspercentage van 35%. De weg is zo steil, doordat het stratenplan van Dunedin door beleidsmakers in Londen werd uitgetekend, zonder zicht op het daadwerkelijke terrein. Ieder jaar wordt hier de Baldwin Street Gutbuster gehouden, waar deelnemers naar de top rennen en weer terug.

Fairy Meadows Road – Pakistan

Gelegen aan de basis van de berg Nanga Parbat, vormt Fairy Meadows een schitterende bestemming voor backpackers, fotografen en bergbeklimmers die dichter bij de top willen komen en van het uitzicht willen genieten. Maar de weg hiernaartoe is een minder prettige ervaring. De weg is onverhard, smal, steil en een vangrail ontbreekt. Met de auto kan je Fairy Meadows zelfs niet bereiken, het laatste deel moet per fiets of te voet worden afgelegd.

Seven Mile Bridge – Florida Keys

Deze beroemde brug in de Florida Keys verbindt de eilanden Knight's Keys en Little Duck Key en loopt over het kanaal dat de Golf van Mexico met de staat Florida verbindt. De totale lengte is 10,88 kilometer, bijna zeven mile. De brug is in diverse films te zien, waaronder Licence to kill, 2 Fast 2 Furious en True Lies.

Guallatiri – Chili

De weg die over een van de meest actieve vulkanen ter wereld loopt is de hoogste ter wereld. Automobilisten die de vulkaan willen oversteken, hebben een zuurstoftank nodig om hoogteziekte te verkomen. De luchtdruk is zo laag, dat ook de voertuigen hier last van kunnen krijgen. De mannen van Top Gear moesten hun trip onderbreken omdat hun zuurstofniveau onder de 85% kwam, een niveau waarbij men gewoonlijk naar het ziekenhuis moet.

Passo dello Stelvio – Italië

De Passo dello Stelvio is door het populaire tv-programma Top Gear uitgeroepen tot de mooiste rijweg ter wereld. Deze hoogste verharde bergpas in de Oost-Alpen (2.757 meter) heeft zestig haarspeldbochten. De bergpas is voornamelijk bekend vanwege de wieleretappes in de Ronde van Italië. Het is een van de zwaarste beklimmingen vanwege de lengte en de hoogteverschillen.Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Artikelen