Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 5 onontdekte zonbestemmingen

Trulli huizen in Locorotondo
Trulli huizen in Locorotondo

Wat zijn nu de 5 zonbestemmingen, die nog niet door de massa zijn ontdekt? Dat lees je hier! Zo kun je leuke idyllische huisjes genaamd 'trulli' in Locorotondo in Italië bekijken of een wandeling maken door het mooie Durmitor park in Montenegro waar het dorpje Žabljak in ligt.

Senglea in Malta

De stad Senglea wordt ook wel de onoverwinnelijke stad genoemd. Dit is terug te zien aan de indrukwekkende forten die de stad omringen. Ook heeft Senglea in het centrum een beeld staan genaamd 'Madonna Tan-Nofs', dit betekent 'Onze Lieve Vrouwe van het Centrum'. Het beeld is van Maria en is een aandenken aan dat Senglea als enige stad van Malta niet besmet was met de pest.

Fort gelegen aan de haven in Senglea
Fort gelegen aan de haven in Senglea

Locorotondo in Italië

In Italië ligt het dorpje Locorotondo. Dit dorpje heeft opvallende huizen, genaamd 'trulli'. Deze stenen huizen lijken net kleine kasteeltjes; ze zijn wit met torentjes en puntdaken. Verder verdient de lokale bevolking van Locorotondo vooral aan het maken van haar witte licht bruisende wijn.

Trulli huizen in Locorotondo
Trulli huizen in Locorotondo
Vraag gratis een offerte aan

Knin in Kroatië

Knin is gelegen aan de rivier Krka in het westen van Kroatië en omgeven door een schitterend fort. Vroeger was Knin namelijk de stad waar Kroatische koningen zich vestigden. Daarnaast is er in de buurt van Knin een oude Romeinse legernederzetting.

De Krka rivier in Knin
De Krka rivier in Knin

Žabljak in Montenegro

Midden in het mooie nationale park Durmitor ligt het stadje Žabljak. Als je in dit stadje bent wordt je omringd door maar liefst 23 bergen, de hoogtes van de toppen zijn meer dan 2 kilometer. Verder is het opvallend dat de bewoners van Žabljak allemaal christenen zijn. Daarnaast zou de naam van de stad afkomstig zijn van kikkers die ieder jaar goed te horen zijn.

Het nationale park Durmitor
Het nationale park Durmitor

Nantes

Nantes is een erg kunstzinnige stad, er worden namelijk door kunstenaars van allerlei bijzondere kunstwerken gemaakt. Deze staan overal door de stad heen verspreid. Opvallend zijn bijvoorbeeld de 'machines' van dieren als de 'Olifanten van l'île' of vissen. Dit zijn niet zomaar kunstwerken, je kunt er ook in zitten en je ermee voortbewegen. Daarnaast kun je er ook overnachten op bijzondere locaties als in een vuurtoren.

Kunstzinnigheid in de stad
Kunstzinnigheid in de stad


Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Artikelen