Gratis reisvoorstel aanvragen

De 10 raarste musea ter wereld

De 10 raarste musea ter wereld
De 10 raarste musea ter wereld

Als je op reis gaat staat er ongetwijfeld een bezoek aan een museum op het programma. Van wereldberoemde musea zoals het Louvre tot het plaatselijke museum van een slaperig Spaans vissersdorpje, een museumbezoek is bijna onlosmakelijk verbonden met vakantie. De volgende 10 vallen op door hun wel heel rare collecties en thema's.

Icelandic Phallological Museum, Reykjavik (IJsland)

Je woont op IJsland en je verveelt je, dus wat ga je dan doen? Penissen verzamelen natuurlijk. Dit is wat de oprichter van het Icelandic Phallological Museum, Sigurour Hjartarson, heeft gedaan. Die begon in de jaren 1974 met het verzamelen van de dingen. Intussen heeft het museum een collectie van 280 penissen van 93 soorten dieren. Eén van de exemplaren is zelfs van een menselijke donor. De grootste is het 170 cm lange lid van een blauwe vinvis. Voor het kleinste ding heb je zelfs een vergrootglas nodig: het gaat om het 2 mm lange penisbot van een hamster. Jaarlijks trekt het museum 11.000 bezoekers, het merendeel daarvan is vrouw.

British Lawnmower Museum, Southport (Engeland)

In de Engelse streek Lancashire ligt het kuststadje Southport, waar je het British Lawnmower Museum vindt. Dit museum staat helemaal in het teken van de grasmaaier. Van de eerste handmaaier uit 1830 tot de modernste electrische maaiers, het Lawnmower Museum heeft ze allemaal. Twee tentoonstellingen die je zeker moet bezichtigen, zijn die over de edele sport van grasmaaierracen en de 'Lawnmowers of the Rich and Famous', waar grasmaaiers en tuingereedschap van bekende Britse persoonlijkheden tentoongesteld staan. Vraag gratis een offerte aan

Museum of Enduring Beauty, Malacca (Maleisië)

Op de 3e verdieping van het People's Museum in Malacca vind je een museum over de cultus van de schoonheid. Het museum geeft een kijkje in hoe verschillende culturen en verschillende tijden het concept van schoonheid hebben geïnterpreteerd. Sommige van deze schoonheidstradities klinken inderdaad heel raar in de oren: voeten binden, het rekken van lippen met ronde schijfjes en zelfs het ovaal maken van hoofden.

SPAM Museum, Austin (Minnesota, Verenigde Staten)

Er zijn heel wat musea gewijd aan een bepaald soort voedsel, van bananen tot curryworst, maar deze zijn tenminste lekker. Spam, ingeblikt vlees, is niet al te lekker en de naam wordt tegenwoordig vaker gebruikt voor e-mails van Nigeriaanse prinsen, dan voor het etenswaar. In het SPAM Museum leer je alles over de geschiedenis van de geconserveerde lapjes vlees. Op het einde kun je zelfs je kennis testen bij de grote SPAM quiz.

The Dog Collar Museum, Leeds Castle (Engeland)

Honden zijn al eeuwen man's best friend, maar ze moeten natuurlijk ook wel eens aan de riem. Daar gebruikt men al honderden jaren een halsband voor. In het Engelse Leeds Castle is er een museum waar deze centraal staan. Meer dan honderd halsbanden in alle soorten en maten worden hier tentoongesteld. Sommige banden zijn wel 500 jaar oud.

Museum of Broken Relationships, Zagreb (Kroatië)

Dit museum heeft een wel heel raar thema: stukgelopen relaties. Het museum heeft zijn oorsprong in Kroatië, maar toert geregeld de wereld rond. Er worden voorwerpen tentoongesteld die te maken hebben met het stuklopen van een relatie, waar dan in tekst bij wordt verteld hoe het stuk liep. Zo vind je er o.a. achtergelaten bh's of een hakbijl, waarmee het meubilair van de ex mee in stukjes is gehakt.

National Museum of Funeral History, Houston (Texas, Verenigde Staten)

De dood is iets waar we niet graag aan denken, maar waar we uiteindelijk allemaal mee te maken krijgen. Over de hele wereld zijn rondom de dood dan ook heel wat verschillende rituelen ontstaan. In het National Museum of Funerary History wordt aandacht besteedt aan deze tradities: van de kleurrijke Ghanese doodskisten in de vorm van auto's of dieren tot de begrafenissen van Amerikaanse presidenten.

Barbed Wire Museum, La Crosse (Kansas, Verenigde Staten)

Het is misschien een van de saaiste onderwerpen voor een museum, maar dat hield de oprichters van het Barbed Wire Museum niet tegen. Dit museum is helemaal gewijd aan prikkeldraad. Wand na wand vol voorbeelden van verschillende soorten prikkeldraad. Meer dan 2.000 soorten om precies te zijn.

Meguro Parasitological Museum, Tokyo (Japan)

Dit is ongetwijfeld het meest weerzinwekkende museum op deze lijst. Het Meguro Parsitological Museum in Tokyo staat in het teken van parasieten. Deze beestjes werken zich bij dieren of mensen naar binnen en leven van de gastheer. Je komt er alles te weten over lintwormen, teken en andere nare beestjes. De op sterk water staande, door parasieten geïnfecteerde, longen, hersenen en wat nog meer zijn niet voor diegene onder ons met een zwakke maag.

The Hair Museum, Avanos (Turkije)

Een museum waar je door grote, goed verlichte zalen loopt en vitrines waarin exemplaren van vrouwenhaar netjes tentoongesteld zouden zijn zou raar zijn, maar niet raar genoeg voor deze lijst. Gelukkig voor ons gaat het Hair Museum in Avanos een stukje verder. Dit museum ligt in een grot onder een pottenbakkerij. Meer dan 16.000 exemplaren van vrouwenhaar hangen daar aan de wanden en het plafond, elk met een korte beschrijving eraan vast. Beetje luguber, maar wel raar.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Artikelen