Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 vreemdste tradities ter wereld

Koningsdag, Sinterklaas, beschuit met muisjes eten bij geboorte, het zijn allemaal Nederlandse tradities. Zo zul je zelf nog veel meer tradities hebben. Maar hoe zit het in de rest van de wereld? Hebben andere landen tradities en wat doen de mensen dan? Reisgraag.nl geeft je een top 10 van vreemdste tradities, die je tegen kunt komen in de wereld.

1. Badkamer ban (Borneo)

In Borneo hebben pas getrouwde stellen een hele vreemde traditie. Het koppel mag 3 dagen en 3 nachten de badkamer niet gebruiken. Dat betekent geen toilet, geen douche en geen bad. De mensen denken dat als ze de 3 dagen volhouden, ze een lang, gelukkig en vruchtbaar huwelijk zullen hebben. Het stel mag alleen maar minuscule hoeveelheden voedsel en drank nuttigen, zodat ze de 3 dagen zonder toilet volhouden. De hele familie let daarbij goed op het bruidspaar.

2. Vinger snijden (Indonesië)

In Indonesië hebben de mensen een beangstigend ritueel om de emotionele pijn van overleden familieleden te laten verdwijnen. De vrouwen van de Dani-stam snijden minstens één vinger af, dat betrekking heeft op de voorouderlijke geest. Er lopen vrouwen bij die bijna alle kootjes hebben afgesneden. Je zou toch denken dat er ook andere mogelijkheden zijn om het verdriet te laten verdwijnen, maar daar denkt de stam anders over.

Vraag gratis een offerte aan

3. Lotusvoetjes (China)

De traditie van Lotusvoetjes wordt als verminking gezien bij de vrouwenvoeten. De voeten van kleine meisjes werden strak ingewikkeld met stof, waardoor de groei van de voet stopte. Vroeger vonden mannen het sexy als vrouwen kleine voeten hadden. Dit had ook weer invloed op het lopen van de vrouw, wat de mannen wel konden waarderen. Het inbinden van de voeten deed veel pijn. Toen de voeten 'uitgepakt' werden, ging de voet weer groeien. Dit gebeurde alleen niet altijd in de lengte. Soms groeide een voet naar binnen, wat voor vreselijke pijn zorgde. Aan het einde van de 19e eeuw werd de traditie over boord gegooid.

4. Kakkers (Spanje)

In Spanje lopen verzamelaars rond die beeldjes van (bekende) personen sparen. Maar dit zijn geen gewone beeldjes. Tenminste, wij zien dat zo. In Spanje zijn de beeldjes heel normaal en hebben ze een speciale betekenis. Het gaat hier om de Caganers. Dit zijn beeldjes van mensen die aan het poepen zijn. De ontlasting op de grond staat voor vruchtbaarheid en daarnaast is het grappig om te zien.

5. Dag van de Ganzen (Spanje)

Bij de dag van de Ganzen strijden de mannen tegen elkaar. Boven het water hangt een lat met een ingevette gans met de kop naar beneden. Het is de bedoeling dat de man langs de gans vaart en omhoog springt. Vervolgens moet hij de kop van de gans eraf trekken. De man springt en grijpt zich vast aan de nek, maar door het vet glijden de handen van de nek af. Wie het snelst de kop van het dier eraf getrokken heeft, is de winnaar.

6. Blackening the Bride (Schotland)

Als iemand gaat trouwen moet hij of zij daar klaar voor zijn. Daarom worden vrouwen in Schotland voor het huwelijk meegenomen door vriendinnen. Er wordt dan een emmer met eieren, melk, veren en andere rommel over de aanstaande bruid gegooid. Het doel hiervan is het laten inzien dat een huwelijk problemen met zich meeneemt, maar die moet je als kleine tegenvaller zien in vergelijking met de vieze douche.

7. Kameel worstelen (Turkije)

In Spanje heb je stierengevechten en in Turkije heb je kameel worstelen. Het is net even iets origineler en veel mensen vinden het leuk om te zien. De 2 dieren worden tegen elkaar opgestookt en ze springen tegen elkaar aan. Het is beter om afstand te nemen, want het speeksel vliegt in het rond.

8. Gurning (Engeland)

In Engeland worden wedstrijden georganiseerd waarbij deelnemers een zo gek mogelijke bek moeten trekken. Peter Jackman is de bekendste Gurner van Engeland, die  zijn tanden heeft laten trekken om een nog gekker gezicht te kunnen trekken.

9. Monkey Buffet Festival (Thailand)

Het Monkey Buffet Festival wordt gehouden ter ere van de apen. Tafels en kramen worden vol gelegd met meer dan 3.000 kilo verse groenten en fruit, waar de apen van kunnen genieten. De bevolking vindt het eren belangrijk en het ziet er leuk uit. De apen kunnen het zelf ook wel waarderen.

10. Polterabend (Duitsland)

Één dag voor een bruiloft komen alle familieleden bij elkaar voor een vreemde traditie. Ze gooien alle breekbare spullen, behalve glas en spiegels, kapot op de grond. Het doel van deze traditie is om de werkrelatie van de twee partners te symboliseren, terwijl ze geconfronteerd worden met verschillende uitdagingen en moeilijkheden die in het huwelijksleven zullen voorkomen. De bruidegom en de bruid moeten de troep van de familie dan opruimen.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

200 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,9

Artikelen