Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 opmerkelijkste landschappen

Landschap Vuurland
Landschap Vuurland

Iedereen die veel reist weet hoe divers onze planeet is. Sommige plekken zijn echter zo anders, zo buitengewoon, dat ze wat extra onder de aandacht gebracht mogen worden. Reisgraag.nl heeft daarom de tien meest opmerkelijkste landschappen bij elkaar verzameld.

1. Chocolate Hills, Filipijnen

Chocolate Hills
Chocolate Hills


De Chocolate Hills zijn bijna 2.000 heuvels op het Filipijnse eiland Bohol. Deze heuvels, die verspreid staan over een gebied van meer dan 50 km², hebben een opmerkelijke kegelvorm. Als tijdens het droge seizoen het gras op de heuvels dor en bruin wordt, is de illusie helemaal compleet en lijkt het landschap vol te staan met grote chocolade snoepjes.

2. Derweze, Turkmenistan

Derweze
Derweze


In 1971 reisden geologen uit de Sovjet Unie af naar het midden van de Karakum Woestijn in Turkmenistan op zoek naar aardgas. Toen ze nabij het dorpje Derweze gingen boren, stootten ze net onder de grond op een holte vol met gas. Dit zorgde ervoor dat de grond onder de boorinstallatie instortte en een gat in de grond met een diameter van 70 meter ontstond. Uit veiligheidsoverwegingen staken de geologen het aardgas in brand, verwachtend dat de voorraad binnen enkele dagen opgebrand zou zijn. Het gat in de grond bij Derweze brand echter nog steeds. Zeker bij nacht is de brandende kuil een ijzingwekkend gezicht wat het de bijnaam 'poort naar de hel' heeft opgeleverd. Vraag gratis een offerte aan

3. Stone Forest, China

Stone Forest
Stone Forest


Het Stone Forest nabij Shilin, in de zuidelijke Chinese provincie Yunnan is een reeks van kalksteen formaties. Omdat de stenen er uitzien als versteende bomen geeft het landschap een illusie van een stenen bos. Volgens de legende is het bos de geboorteplaats van Ashima, een mooi meisje van het Yi volk. Het verhaal gaat dat ze verliefd werd, maar het haar vervolgens verboden werd om met haar geliefde te trouwen. Uit verdriet veranderde ze toen in een stenen boom. Ieder jaar wordt bij het Stone Forest door de Yi een festival gehouden.

4. Witte Woestijn, Egypte

Witte Woestijn
Witte Woestijn


De Witte Woestijn in Egypte ligt in het onherbergzame westen van Egypte. Wat deze woestijn zo opmerkelijk maakt zijn de witte krijtrotsen die boven het zand uitsteken De rotsen hebben dankzij winderosie de raarste vormen gekregen. De nabijgelegen Farafraoase is bekend om zijn warmwaterbronnen en de traditionele architectuur en klederdracht.

5. The Wave, Verenigde Staten

The Wave
The Wave


In de staat Arizona kun je The Wave vinden, een rotsformatie die dankzij winderosie een opmerkelijke golvende vorm heeft gekregen. The Wave is een bekende locatie voor fotografen en wandelaars. Om de integriteit van de natuur te behouden is er geen officieel pad, wat voor de doorgewinterde wandelaars een extra uitdaging betekent.

6. Monte Roraima, Brazilië

Monte Roraima
Monte Roraima


De Monte Roraima in het noorden van Brazilië is een zogenaamde tepui, een tafelberg, die recht uit Amazoneregenwoud opstijgt. Het is zo opmerkelijk omdat de top van de berg een enorm contrast vormt met het tropisch regenwoud aan de voet van de berg. De bovenkant van de tafelberg is een bijna levenloze woestenij met grillige rotsen. In combinatie met de laaghangende wolken heeft de bovenkant van Roraima een bijna buitenaardse uitstraling. De berg is een locatie in de film Up en heeft als inspiratie gediend voor het boek The Lost World, van Sherlock Holmes schrijver Sir Arthur Conan Doyle.

7. Giant's Causeway, Ierland

Giant's Causeway
Giant's Causeway


In Noord-Ierland kun je aan de kust de Giant's Causeway vinden. Dit is een stuk kust waar grote zeshoekige basaltpilaren uit de zee steken die door de mens gemaakt lijken te zien, maar volkomen natuurlijk zijn gevormd dankzij het snel afkoelen van lava miljoenen jaren geleden. Van boven lijken de pilaren op een geplaveid pad maar dan van reuzenformaat, waardoor het de naam heeft gekregen. Het is de meeste bezochte toeristenattractie van Noord-Ierland.

8. Grand Prismatic Spring, Verenigde Staten

Grand Prismatic Spring
Grand Prismatic Spring


In het bekende Yellowstone National Park ligt een wel heel opmerkelijke heetwaterbron. Niet alleen is het één van de grootste bronnen ter wereld en de grootste van de Verenigde Staten, het is ook een lust voor het oog. Bacteriën aan de oever zorgen ervoor dat de bodem verschillende kleuren heeft, van geel tot rood. De kleuren verschillen per seizoen; in de winter lijkt de oever donkergroen en in de zomer worden oranje en rood dominant.

9. Göreme National Park, Turkije

Göreme National Park
Göreme National Park


Het Göreme National Park in de Turkse streek Cappadocië staat bekend om zijn tufsteenlandschap. Door erosie is er een grillig landschap ontstaan met grotten, regels en rotspilaren in de vorm van schoorstenen of paddenstoelen. Al sinds de prehistorie wonen in dit gebied mensen, die de tufsteen uithakten om zo grotwoningen te creëren. Zelfs tot de jaren '50 zijn deze woningen bewoond gebleven, tot de bewoners er op last van de overheid uit moesten.

10. Fly Geyser, Verenigde Staten

Fly Geyser
Fly Geyser


De Fly Geyser is een geiser in de staat Nevada, die opvalt dankzij organische vorm van de rots waar het water uitspuit en de rijke kleurschakering van de rots. De geiser is niet een natuurlijk fenomeen. In de jaren '60 brak de geiser dankzij haar hoge druk door de muur van een waterput op het terrein. Het constante opspuitende water nam sediment mee naar boven, wat uiteindelijk een rots vormde. De rotsformatie blijft tot op de dag van vandaag groeien. Wat opmerkelijk is aan de Fly Geyser is dat het in tegenstelling tot veel andere natuurschoon, op privéterrein staat. De geiser is onderdeel van een ranch, die het terrein heeft afgezet met een hoog hek. Het is daarom zeer moeilijk om een kijkje van dichtbij te nemen.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,1

Artikelen