Gratis reisvoorstel aanvragen

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Floortje Dessing in de Amazone in Ecuador
Floortje Dessing in de Amazone in Ecuador

Het onderstaande artikel gaat over het vorige seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Bekijk hier het nieuwsbericht over de nieuwste aflevering van Floortje.

Aflevering 4 – De Engelse Mari in Ecuador

De laatste aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is alweer aangebroken. Dit keer reist Floortje Dessing af naar het Zuid-Amerikaanse Ecuador, waar ze de Engelse Mari ontmoet. Vanuit de hoofdstad Quito reist ze naar de uitgestrekte Amazone, waar Mari, haar man en hun dochtertje wonen.

Mari runde jaren geleden nog een kartbaan in het Engelse Londen. Tijdens een vakantie naar Ecuador ontmoette ze de leider van een inheemse stam tijdens een excursie, de vonk sloeg over. Ze besloot alles achter zich te laten en te verhuizen naar de diepe jungle van Ecuador, een plek die je zeker aan het einde van de wereld kan noemen. Ze woont daar samen met haar geliefde en tevens medicijnman in een huis op palen. Mari kreeg op haar 49e nog een kind en dus wonen ze nu met z'n drieën in de Amazone in Ecuador.

Het Amazonegebied in Ecuador
Het Amazonegebied in Ecuador


De laatste aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is te zien op donderdag 29 januari om 21.35 uur op NPO1.

Aflevering 3 – Familie Guthrie op het afgelegen eiland Canna

Voor de derde aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing naar een bestemming die iets dichterbij ligt, namelijk naar het Schotse eiland Canna. Dit afgelegen eiland is de woonplaats van Gordon en Denise Guthrie met hun vier kinderen. Op Canna wonen slechts negentien mensen.

Bijzonder aan het gezin is dat ze eerst in het drukke Glasgow woonde. Ze verruilde dit drukke stadsleven voor een rustig bestaan op het eiland, toen ze in de krant een advertentie zagen staan waarin naar een familie met kinderen werd gevraagd. Op het eiland woonden namelijk voornamelijk oudere mensen, de bevolking zou uitsterven als er geen nieuwe en jonge mensen op het eiland zouden komen wonen. De lokale school ging zelfs weer open toen het gezin arriveerde, hoewel alleen de vier kinderen van de Guthrie familie op de school zitten. Vraag gratis een offerte aan

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Na het grote succes van het programma 'Floortje Naar Het Einde Van De Wereld' in 2014 komt BNN met een tweede seizoen van het populaire programma. Ook in het tweede seizoen zal Floortje Dessing naar de meest verre uithoeken van de wereld afreizen waar ze inspirerende personen opzoekt. In de afleveringen draait ze een paar dagen met hen mee om zo te ervaren hoe het is om op zulke bijzondere, ongewone plekken te wonen.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Artikelen