Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 meest opvallende stadions ter wereld

Over de hele wereld worden sportwedstrijden gespeeld in stadions. Veel stadions zijn prachtig om te zien of hebben een mooie vorm. Maar in sommige landen vind je een stadion dat er vreemd of opvallend uitziet. Ook kan het op hele rare plaatsen staan of de zitplaatsen zijn opmerkelijk. We laten je de 10 meest opvallende stadions ter wereld zien. Mocht je in het land zijn waar zo'n stadion staat, dan is het leuk om hem even te bezoeken.

1. Oekraïne

Het vreemdste 'stadion' ligt in Oekraïne. Eigenlijk is het niet eens een stadion te noemen en het is knap als je er een beetje normaal kunt voetballen. Het is een voetbalveld dat vrij steil naar beneden loopt. Hierdoor verpest de zwaartekracht het spel en lijkt een potje voetbal onmogelijk. Toch wordt er soms op gespeeld.

Stadion in Oekraïne
Stadion in Oekraïne

2. Eidi, de Faeröer

Aan de kust van de Faeröer eilanden heb je een mooi uitzicht op zee. Maar de bevolking vond het blijkbaar ook mooi om er te voetballen. Er ligt namelijk een voetbalveld bij de zee. Er hoeft maar 1 grote golf te komen en het veld staat onder water. Bij een wedstrijd vaart er een bootje, die de ballen uit het water haalt.

Eidi op de Faeröer eilanden
Eidi op de Faeröer eilanden
Vraag gratis een offerte aan

3. Marina Bay, Singapore

In Singapore vind je een voetbalveld op een aparte locatie. Het stalen platform van 119 bij 82 meter drijft op het water. De spelers moeten proberen om de bal niet te hard te schieten, want dan mogen ze er achteraan zwemmen. Mensen kunnen vanaf de kant naar de wedstrijd kijken.

Drijvende voetbalveld in Singapore
Drijvende voetbalveld in Singapore

4. Osaka stadion, Japan

Vroeger was Osaka stadion de thuishaven van het honkbalteam Nankai Hawks. In 1988 verkocht de eigenaar het team aan een ander land. Aangezien het stadion niet meer gebruikt werd, is het in 1998 omgebouwd tot een winkelcentrum.

Osaka station in Japan
Osaka station in Japan

5. Eco-Stadion, Brazilië

In Brazilië staat het eerste 'groene' stadion van het land. Hier is geen beton gebruikt en alles heeft een eco-uitstraling. Zo zijn de houten tribunestoeltjes op de grasheuvels geplaatst en de dug-outs zijn van houten palen gemaakt.

Eco-station in Brazilië
Eco-station in Brazilië

6. FC Aalesund, Noorwegen

Bij het stadion van FC Aalesund in Noorwegen zit het publiek niet op stoeltjes, maar op heuvels. De ontwerpers zullen gedacht hebben dat het niet nodig was om stoelen te plaatsen maar dat de heuvels genoeg zijn. Er is al wel een nieuw stadion gebouwd, waarbij je waarschijnlijk lekkerder zit.

Tribunes van FC Aalesund stadion
Tribunes van FC Aalesund stadion

7. Allianz Arena, Duitsland

Als je dit stadion in München overdag ziet, zou je denken dat er niets opvallends aan te zien is. Maar als het donker is en er worden bepaalde wedstrijden gespeeld, zie je het meteen. De buitenkant van het stadion geeft namelijk licht. Als Bayern München speelt kleurt het stadion rood, als 1860 München speelt kleurt het blauw en bij een wedstrijd van de nationale ploeg kleurt het stadion wit.

Lichtgevende stadion in München
Lichtgevende stadion in München

8. Estádio Municipal de Aveiro Stadion, Portugal

Dit stadion is door de Portugese architect Tomás Taveira ontworpen en ziet er meer uit als een circus. Er zijn veel kleuren in het stadion verwerkt en de stoeltjes wisselen van rood, groen, blauw, geel enzovoort. Het ziet er erg vrolijk uit, waardoor de sfeer wel goed zal zijn.

Circus stadion in Portugal
Circus stadion in Portugal

9. Rocky Stadion, Portugal

Het Rocky Stadion is een van de duurste stadions van Portugal, al is de locatie een beetje vreemd. Het stadion ligt namelijk tussen de rotsen en heeft dus een toepasselijke naam. Je zou kunnen zeggen dat het een onopvallend stadion is, doordat je hem niet altijd meteen ziet.

Rocky Stadion in Portugal
Rocky Stadion in Portugal

10. Mmabatho Stadion, Zuid-Afrika

Het Mmabatho Stadion in Zuid-Afrika wordt voornamelijk gebruikt voor voetbalwedstrijden. Het is in 1981 gebouwd door een Russisch bouwbedrijf. Er kunnen zo'n 59.000 mensen in, maar de supportersvakken staan allemaal los van elkaar. Het ziet er dus best apart uit.

Losse tribunevakken van Mmabatho Stadion
Losse tribunevakken van Mmabatho Stadion

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

13 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Artikelen