Gratis reisvoorstel aanvragen

De 10 meest afgelegen restaurants

De 10 meest afgelegen restaurants
De 10 meest afgelegen restaurants

De volgende tien restaurants zijn alleen al vanwege hun locatie niet 'fast food' te noemen. Wat je wel krijgt bij alle tien de restaurants is een unieke ervaring, ver weg van de drukte van de bewoonde wereld. Van Groenland tot Paaseiland, Reisgraag.nl neemt je mee naar de meest afgelegen restaurants.

The Rock Restaurant, Zanzibar

Voor de kust van Tanzania ligt het eiland Zanzibar. Voor de kust van Zanzibar ligt dan weer een eilandje dat bekend staat als 'de rots'. Op deze rots vind je het Rock Restaurant. Gelegen in de zee draait het menu natuurlijk helemaal om seafood, van verse kreeft tot octopus. Aan één van de veertien tafels heb je een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan.

McDonald's, Labrador

De fastfood keten McDonald's vind je op de gekste plekken, van Windsor Castle tot de Piramides van Gizeh, maar de McDonald's in Labrador City is opmerkelijk omdat het echt in de middle of nowhere ligt. Middenin de wildernis van de Canadese provincie Labrador ligt dit 7.000 zielen tellende mijndorp. Het is het makkelijkste te bereiken per vliegtuig, want als je over de weg gaat moet je wel even rijden om in de dichtstbijzijnde steden Baie-Comeau (588 km) en Happy Valley-Goose Bay (533 km) te komen.

Vraag gratis een offerte aan

Hotel Arctic, Groenland

Ilulissat is een klein dorpje aan de kust van Groenland. Je vindt daar het noordelijkste viersterrenhotel ter wereld: Hotel Arctic. In dit hotel kun je naast slapen in een metalen iglo ook geweldig eten in de twee restaurants die het hotel rijk is. Proef de lokale Groenlandse heilbot of de Arctische muskusos. In de zomer kun je, als het warm genoeg is, buiten zelfs genieten van een barbecue. Na het diner kun je nog even van een lekker wijntje genieten in de Ice Rock Bar.

Barentsburg Hotel, Spitsbergen

Waar in Groenland het toerisme al behoorlijk ver ontwikkeld is, blijft de volgende arctische bestemming op dat vlak nog wat achter. Spitsbergen, een arctisch eiland bestuurd door Noorwegen, is dus wat moeilijker bereikbaar. Bij de Russische kolenmijn Barentsburg – in de jaren '20 nog een Nederlandse nederzetting – ligt het Barentsburg Hotel. Het dorp is enkel bereikbaar via boot of helikopter. In het restaurant van het hotel krijg je traditionele Russische kost voorgeschoteld: gekookt varkensvlees met aardappels, kaviaar en forel weggespoeld met een slok champagne of wodka.

Furneaux Lodge, Nieuw Zeeland

De Marlborough Sounds zijn een netwerk van waterwegen en schiereilanden in het noorden van Nieuw Zeeland's Zuidereiland. De regio staat bekend om zijn natuurschoon en hier vind je het Furneaux Lodge. Een uur rijden verwijderd van de bewoonde wereld vind je een plek om te slapen én om te eten. Naast een prachtig uitzicht op het blauwe water van de Endeavour Inlet geniet je van hun lekkere steak sandwiches, mosselen en verse wilde aardbeien.

The Old Forge, Schotland

Deze pub promoot zichzelf als de 'meest afgelegen pub op het vasteland van Groot-Brittannië'. Het ligt op het Knoydart schiereiland in het westen van Schotland en is alleen te bereiken per boot, of voor de avonturiers, door een wandeltocht van 26 kilometer over ruw terrein. Op het menu staat verse seafood en traditionele Schotse cuisine. Het geheel maak je af met een echte Schotse whisky. Overnachten kan in een van de nabije bed & breakfast's.

Posada de Mike Rapu, Paaseiland

Paaseiland staat vooral bekend om zijn grote stenen hoofden, zogenaamde moai, maar op het 5.000 inwoners tellende eilandje in de Stille Oceaan vind je ook een van de meest afgelegen hotels. Gelukkig heeft het luxueuze Psoda de Mike Rapu hotel ook een restaurant. Men probeert hier de inheemse gerechten, voornamelijk seafood, in stand te houden. Om er te komen moet je wel meer dan een dag vliegen.

Liquid Bar, Nepal

Aan de voet van de Mount Everest ligt het dorpje Namche Bazaar. Een populaire stop voor bergbeklimmers, het plaatsje heeft ook 's werelds hoogstgelegen Ierse pub, de Liquid Bar. Naast een biertje kan je er ook van een pub maaltijd genieten. Het feit dat je dat op 3.400 meter doet maakt zoiets toch wat specialer.

Nordasti Hagi, Faeröer

Dit restaurant is een beetje een enigma. Het ligt ergens op het dunbevolkte eiland Sandoy – dat zelf al behoorlijk obscuur is – maar de precieze locatie moet je vragen bij de lokale VVV, gelegen in het dorp Sandur. Na anderhalf uur rijden over de ruwste paadjes – een fourwheeldrive is wel nodig – kom je aan bij een eenzame boerderij aan de kust. Daar verzorgen Laura en 'Poddle' een lekkere huiselijke maaltijd gemaakt met eigen verbouwde ingrediënten.

Christian's Café, Pitcairn

Niet alleen ligt Pitcairn in het midden van Stille Oceaan, voor een Pacifisch eiland is het ook nog eens zeer moeilijk te bereiken. Eerst moet je per vliegtuig naar Tahiti, daarna vlieg je door naar Mangareva en vervolgens maak je een boottocht van 32 uur. Het eiland, waar maar 67 mensen wonen, heeft maar één echt restaurant: Christian's Café. Het is alleen open op vrijdag. Een bezoek aan Christian's Café is eerder een bezoek aan Pitcairn zelf. Het is idyllische eiland is een van de meest geïsoleerde gemeenschappen ter wereld en een unieke bestemming.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Artikelen