Gratis reisvoorstel aanvragen

De handigste vakantietips voor op reis

Een stel met een tablet
Een stel met een tablet

De vakantietijd komt er weer aan, een leuke maar vaak ook drukke periode. Er moet een hoop gebeuren voor je op vakantie gaat, de koffers moeten worden ingepakt, er moet een reisverzekering worden afgesloten, de reis moet worden gepland, kleding zal toch ook echt mee moeten en dan natuurlijk niet je hele kast. Veiligheid is ook belangrijk op vakantie en wanneer je met de auto op vakantie gaat moet je deze inpakken en zien te parkeren. En dan moet er ook nog worden uitgezocht hoe we bellen en internetten op vakantie als er geen wifi is. Wij geven je een aantal tips voor op reis!

Koffer inpakken

Je koffer inpakken is misschien wel een van de lastigste voorbereidingen voor de vakantie. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips. Begin voor het inpakken met het maken van een lijstje, het scheelt namelijk veel denkwerk wanneer je je koffer inpakt, maar ook enorm veel ruimte. Dat laatste punt is belangrijk, probeer hetgeen wat je in je koffer stopt zoveel mogelijk te beperken. Waarschijnlijk ga je toch niet alle kleding dragen en vaak koop je ook het een en ander aan spullen op vakantie. Die koffer is hoe dan ook zwaarder op de terugreis. Een aantal kleine tips bij het inpakken van kleding: Maak van tevoren een aantal setjes. Stem je kleding af op de vakantiebestemming en een kleine tip die je wat ruimte bespaart: stop je sokken in je schoenen. Ook is het handig wat kleine accessoires mee te nemen in plaats van een nieuwe outfit, dit bespaart weer ruimte. Kleding oprollen scheelt ook ruimte, kijk wel uit met kreukel gevoelige kleding.

Je koffer inpakken kan erg lastig zijn
Je koffer inpakken kan erg lastig zijn

Parkeren op de luchthaven

Over het algemeen is het mogelijk om te parkeren op de luchthaven, maar dat is vaak erg duur. Mocht je een vroege vlucht hebben of een hele late, dan is het boeken van een hotel met parkeergelegenheid een aanrader. In de meeste gevallen rijdt er dan een shuttlebus naar het vliegveld, vaak is dit gratis. Verder is het meestal ook voordeliger om het openbaar vervoer te nemen naar de luchthaven. Wanneer je vanaf Schiphol vliegt en je toch de auto mee neemt, gebruik dan de site Schiphol.nl. Hier kun je alle Schiphol Parkings vergelijken. Het is tevens aan te raden om vroegtijdig je parkeergelegenheid te boeken, de kans is dan groot op vroegboekkorting.

Parkeren
Parkeren
Vraag gratis een offerte aan

Bellen in het buitenland

Bellen en internetten kunnen we niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven. Wanneer we op vakantie zijn willen de meeste mensen hier toch gebruik van blijven maken. Daarom geven we je een aantal tips.

- Het is goedkoper om gebeld te worden in het buitenland, dan zelf iemand te bellen vanaf het buitenland. Een sms is ook goedkoper dan bijvoorbeeld internet. Maak hier dus gebruik van. Wat handig is om te doen, is een bel aspraak maken via een sms'je met het thuisfront.

- Iedereen heeft wel apps zoals Whatsapp, Facebook, Twitter etc. op zijn smartphone staan. Deze apps staan in de meeste gevallen continu in verbinding met internet, maar internet is erg duur in het buitenland. Voorkom hoge kosten door een limiet in te stellen met je telefoon. Je provider weet hoe dit moet, deze kun je dus bellen of even op de website kijken. Het is simpel, maar zeker efficiënt.

- Wanneer je geen internet nodig hebt of wilt gebruiken in het buitenland dien je je dataroaming uit te schakelen. Als je dataroaming uit staat, maken je apps alleen nog gebruik van gratis wifi punten. Wanneer je toch wilt bellen en internetten in het buitenland kan je de app 'wifi finder' gebruiken. Deze app zoekt alle wifi punten in jouw omgeving op.

- Je kan natuurlijk ook een internetbundel voor in het buitenland kopen bij jouw provider. In dit geval bepaald je zelf het aantal MB's en heb je ook geen onverwachtse hoge kosten. Bij KPN kan je bijvoorbeeld kiezen voor een weekbudel binnen de EU dan heb je 100 MB en betaal je 5 euro. Dit kun je activeren door een sms te sturen naar je provider.

Bellende zakenvrouw
Bellende zakenvrouw

Met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie is net een kleine verhuizing. Inpakken is vaak lastiger als de rit naar de bestemming. Om te beginnen moet je weten dat wanneer je de auto volpropt met dingen die je waarschijnlijk toch niet nodig hebt, je ook meer benzine verbruikt. Voor de veiligheid tijdens de rit leg je de zware spullen onderop en ook geen zware dingen op de hoedenplank. Plaats liever de zwaardere dingen zoals koffers tegen de rugleuning van de achterbank. Check voor je vertrek ook even de bandenspanning, de ruitenvloeistof en het oliepeil. Je kan een boete krijgen wanneer je ruitenvloeistof leeg is. In Nederland hoef je alleen je gevarendriehoek bij te hebben, maar in het buitenland komt er meer bij kijken. Kijk op de website van de ANWB wat je allemaal mee moet hebben in het buitenland en voorkom boetes. Ook verstandig voor op vakantie is een pechhulp pakket van de ANWB. Je kunt uit verschillende pakketten kiezen voor verschillende prijzen. Het standaard pakket is al te krijgen voor 123 euro.

Auto vakantie
Auto vakantie

Reisverzekering

Een reisverzekering dekt (gedeeltelijk) de kosten van onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie. Ook vergoed de reisverzekering andere ziektekosten die in het buitenland niet door je zorgverzekeraar betaald worden. Reddingskosten, gestolen bagage en de kosten bij het overlijden van familieleden bij ernstige ziekte worden ook betaald. Let op: dit geldt echter alleen als deze kosten/situaties in de voorwaarden zijn opgenomen. De premie van een reisverzekering hangt af van het risico, net als bij andere verzekeringen. Per verzekerde gebeurtenis bepaalt de verzekeraar wat er wel of niet vergoedt wordt. Natuurlijk moet je wel zorgvuldig met je goederen omgaan, wanneer je je spullen achterlaat op het strand om te gaan zwemmen wordt dit niet geaccepteerd. Vergeet in ieder geval geen reisverzekering af te sluiten.

Een reisverzekering afsluiten is belangrijk
Een reisverzekering afsluiten is belangrijk

Veiligheid

Veiligheid vinden we allemaal belangrijk, zeker op vakantie wil je volledig kunnen genieten. Veel spullen die je dierbaar zijn raak je liever niet kwijt op vakantie. Wanneer je op pad gaat in een onbekende stad is het een aanrader een slotje om je tas te doen. Ook is een tijdschakelaar voor verlichting een slim idee. Op vakantie zijn er vaak verkopers op toeristische plekken. Wanneer je lastig word gevallen door mensen die je wat aan willen smeren is de beste optie negeren. Het is vervelend en moeilijk, maar wanneer je ze negeert lopen ze vanzelf naar een ander. Thuis liggen ook veel dierbaren spullen die je niet wil verliezen, om je huis zo veilig mogelijk te houden is het af te raden om je vakantie te delen met vrienden via social media. Vraag je buren ook eens de auto een keer voor jouw huis te parkeren en eventueel de planten water te geven. 

Doe alles goed op slot!
Doe alles goed op slot!

Geld

Om geld te besparen is het handig om een lijstje te maken. Vaak vergeten reizigers de belangrijke dingen juist mee te nemen op vakantie. Met een lijstje voorkom je dit en bespaar je een hoop geld. We hebben daarnaast nog een aantal andere tips voor je op een rijtje gezet waarbij je moet opletten met geld:

- Een andere manier om een hoop geld besparen is afdingen. In de niet-westerse landen is afdingen heel gewoon. Het is daar juist heel raar wanneer mensen gewoon de vraagprijs betalen. De korting per land wil echter wel verschillen.

- In arme landen zijn de mensen vaak gek op euro's. Wissel dus niet alles voor de lokale munteenheid, houd wat euro's achter de hand om flink mee te onderhandelen.

- Controleer ook altijd de actuele wisselkoers in de krant of op internet. Zo voorkom je afzetting bij een wisselkantoor.

- In drukke steden heb je niet altijd even goed zicht over je eigendommen bijvoorbeeld als je een schoudertas draagt. Let op wanneer iemand paniekerig tegen je praat of tegen je aanstoot, vaak heb je in dit geval te maken met een zakkenroller.

- Ben je student? Dan is de aanschaf van een internationale studentenkaart zeker de moeite waard. Bij de meeste bezienswaardigheden krijg je tot 50 procent korting op de entreeprijs, het openbaar vervoer en telefoonkosten.

- Neem wanneer je naar het buitenland gaat contact geld mee, wanneer je samen reist verdeel dan je pasjes en geld over meerdere portemonnees. In het buitenland betaal je voor het opnemen van geld, wees verstandig en neem wat extra op als je pint.

Geld
Geld

Tips van andere reizigers

Samen weten we meer dan alleen. De bezoekers van Reisgraag.nl geven jullie graag wat tips mee. Zo gaf een volger op twitter ons de tip om altijd een zakmes mee te nemen op reis, handig om voedsel mee te bereiden en zo nog veel meer. Ook zeep, een afvoerstop en een mini waslijn meenemen is een aanrader. Zo kan je waar je ook bent een wasje draaien. Anderen verdelen hun spullen over twee koffers, mocht er een niet aankomen dan hebben ze altijd iets schoons. Maar denk ook eens aan je paspoort, parkeerplek, bustijden en nog meer dingen die je nodig kan hebben. Ook inpakken en een week later alles uitpakken en opnieuw inpakken scheelt je veel rugklachten. Je kijkt nog eens kritisch naar je bagage en laat dan vaak overbodige spullen thuis. Maar de belangrijkste tips zijn misschien wel: Geniet, en bepaal je eigen koers! Want de vakantie is om van te genieten.


Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Artikelen