Gratis reisvoorstel aanvragen

De 10 opmerkelijkste hotels ter wereld

De 10 opmerkelijkste hotels ter wereld
De 10 opmerkelijkste hotels ter wereld

Als fervente (internet)reiziger kijk je niet meer op van een hotelkamer in een oud kasteel of in de top van een boom. Je wilt de nacht doorbrengen op de raarste plekken. Reisgraag.nl heeft daarom de aardbol afgespeurd op zoek naar de 10 opmerkelijkste hotels ter wereld.

Jumbo Stay, Stockholm Arlanda

Een hotelkamer in een vliegtuig is al lang geen nieuwtje meer, maar het Jumbo Stay hotel is toch opmerkelijk genoeg om op deze lijst te komen. De omgebouwde Boeing 747 Jumbojet staat namelijk op het Stockholm Arlanda vliegveld, het grootste vliegveld van Zweden. Daar stijgen en landen per dag ongeveer 300 vliegtuigen op. Als je verveelt hoef je dus alleen maar naar buiten te kijken. De karakteristieke jaren '50 inrichting maakt het geheel af.

Havenkraan, Harlingen

Had je ooit gedacht dat je in een havenkraan zou kunnen overnachten? In het Friese Harlingen kan dit. De blauw-witte Havenkraan was al jaren een bekende verschijning in het stadje, maar nu het ook nog dienst doet als hotelkamer is het nog beroemder geworden. De cabine is groot genoeg voor een comfortabel verblijf van twee mensen op 19 meter hoogte en is luxe uitgerust met o.a. een stortbad, audiovisuele elektronica, minibar en een dakterras. Met de stuurknuppel kun je de kraan 360 graden draaien, dus het uitzicht bepaal jezelf. Het bedrijf Dromenaanzee biedt naast de Havenkraan ook verblijven in een vuurtoren en een oud kustwachtschip aan.

Havenkraan
Havenkraan
Vraag gratis een offerte aan

Dog Bark Park Inn, Cottonwood (Idaho)

Als je van honden houdt moet je bij het Dog Bark Park Inn zijn. Als je van rare hotels houdt, moet je daar ook zijn. Deze bed & breakfast biedt namelijk een kamer in de vorm van een hond aan. De huizenhoge Beagle is een bekende bezienswaardigheid in Idaho. Het heeft twee slaapkamers, een badkamer en een klein keukentje. Bij de B&B ligt ook een winkeltje waar je houten hondenbeelden kunt kopen, die met een kettingzaag gevormd zijn.

Dog Bark Park Inn
Dog Bark Park Inn

Hôtel de Glace, Quebec City (Canada)

Vanaf de eerste week van janari tot de laatste week van maart staat er in het Canadese Quebec City een hotel gemaakt van ijs. Dit hotel wordt ieder jaar weer opnieuw opgebouwd. Je slaapt op één van de 85 ijsbedden. Je hoeft je echter niet zorgen te maken dat je 's nachts koud hebt want er liggen heel wat warme dierenvachten en matrassen tussen het ijs en jezelf. Behalve ijsbedden vind je in het hotel ook een kunstgallerij, een bar, bioscoop en een glijbaan. Gelukkig zijn de badkamers wel verwarmt. Je kunt er zelfs trouwen, want er is ook een ijskapel.

Hôtel de Glace
Hôtel de Glace

Palacio de Sal, Uyuni (Bolivia)

Op de rand van de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld, staat in de middle of nowhere het Palacio de Sal. Dit hotel is bijna volledig gemaakt van samengeperst zout. Vloeren van zout, dakpannen van zout, je kunt het zo gek niet bedenken. Al is het een zoute bedoeling, in dit hotel hoef je niet weg te kwijnen. Luxe faciliteiten zoals een sauna, zwembad en golfbaan zijn enkele van de dingen die je in het zoutpaleis aan zult treffen. Logischerwijs is er wel een verbod op het likken van de muren. Anders heb je voor je het weet een gat in de muur.

Palacio de Sal
Palacio de Sal

Magic Mountain Hotel, Panguipulli (Chili)

Een groter contrast met het Palacio de Sal is er bijna niet. Het Magic Mountain Hotel ligt namelijk midden in het regenwoud en dit ijshoorn-vormige hotel heeft zelfs een waterval die vanaf de top naar beneden loopt. Via een loopbrug bereik je de voordeur van dit met waterplanten begroeide hotel. Vanaf dan verblijf je in de grootste luxe. Comfortabele bedden, een gezellige lounge en zelfs een vleugelpiano vind je hier midden in het regenwoud. Qua omgeving heeft de Magic Mountain ook wat te bieden. Het ligt namelijk in het Huilo-Huilo Biological Reserve, een 600 km² groot natuurpark in het zuiden van Chili.

Magic Mountain Hotel
Magic Mountain Hotel

La Balades de Gnomes, Heyd (België)

Ook onze zuiderburen kunnen er wat van. In het Waalse Heyd vind je het La Balades de Gnomes hotel. Elk van de tien kamers heeft een uniek thema. ' Het eiland van Macquarie' ziet eruit als een zeilschip en de 'De sterren van de woestijn' kamer lijkt zo weggelopen uit Duizend-en-een-nacht. De meest opmerkelijke kamer is echter die in de vorm van het Paard van Troje.

La Balades de Gnomes
La Balades de Gnomes

Jules' Undersea Lodge, Key Largo (Florida)

Als je natte voeten niet erg vindt moet je naar Key Largo in Florida komen. Daar vind je een onderwaterhotel op 9 meter diepte. In dit hotel met twee slaapkamers en een bad kun je enkel met een korte scuba trip bereiken. Eenmaal onderwater kun je lekker genieten van het waterig uitzicht. Je kunt zelfs een pizza bestellen bij het nabije Tower of Pizza. Of de pizzajongen ook naar de voordeur komt duiken of jezelf naar boven moet komen weten we helaas niet.

Jules' Undersea Lodge
Jules' Undersea Lodge

Exploranter Overland Hotel, Patagonië (Argentinië)

Wat alle hotels tot nu toe gemeen hebben is dat ze allemaal op hun plek blijven staan. Met het Exploranter Overland Hotel is dit niet het geval. Deze superbus rijdt namelijk heel Patagonië rond. Je kunt kiezen voor reizen van een week tot 22 dagen, waarin je de woeste natuur van het Argentijnse zuiden te zien krijgt. De kwaliteitskeuken, warme douches, leren stoelen en 28 zachte bedden zorgen dat je in luxe van de natuur geniet.

Exploranter Overland Hotel
Exploranter Overland Hotel

Propeller Island City Lodge, Berlijn

Dit hotel is evenveel een kunstwerk als een hotel. De dertig kamers hebben allemaal een eigen gekke inrichting. Zo is er een kamer waarin je een grafkist slaapt, een kamer waar je slaapt in leeuwenkooien, of eentje met een schommelend bed. De raarste kamer is wel die op de kop lijkt te staan. Al het meubilair (behalve het bed natuurlijk) is aan het plafond genageld, waardoor je boven en onder moeilijk uit elkaar haalt.

Propeller Island City Lodge
Propeller Island City Lodge

Eervolle vermelding: Poseidon Undersea Resort, Fiji

Dit vijfsterren onderwaterhotel is nog in aanbouw, anders had dit opmerkelijke hotel zeker in de lijst gestaan. Twaalf meter onderwater zal je via enorme panorama ramen genieten van de heldere zee en het tropische onderwaterleven. Voor de $15.000 die je per week gaat betalen om hier te mogen verblijven krijg je behalve een grote slaapkamer ook een toegang tot het luxe restaurant, bar, bibliotheek en trouwkapel, allen onderwater.

Poseidon Undersea Resort
Poseidon Undersea Resort

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

13 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Artikelen