Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 5 meest deprimerende namen ter wereld

Disappointment Lake - AustraliŽ
Disappointment Lake - AustraliŽ

Er zijn vele plekken ter wereld met deprimerende namen. Vaak zijn deze namen aan plekken verbonden doordat ze een donkere geschiedenis hebben of door een heftig ongeluk dat er ooit plaatsvond. Wij hebben de meest deprimerende namen ter wereld in een top vijf gezet.

5. Crying Lady Rock

Ten zuiden van het Amerikaanse dorpje La Push, in de staat Washington, bevindt zich de Crying Lady Rock. Deze rots is gemakkelijk te betreden per voet wanneer het eb is. Hij is maar liefst 41 meter hoog en is onderdeel van het Olympic National Park. De naam komt door de vorm van de rots en de manier waarop het water langs de helling afloopt. Er wordt beweerd dat er een gezicht van een vrouw staat afgedrukt, maar dit wordt niet door iedereen bevestigd.

 

Crying Lady Rock -  kaartgegevens ©2016 Google
Crying Lady Rock - kaartgegevens ©2016 Google
Vraag gratis een offerte aan

4. Disappointment Lake

Het Disappointment Lake, oftewel het meer van teleurstelling, bevindt zich in West-Australië. Het meer is 33.000 hectare groot en staat voornamelijk droog. Sinds 1967 is het tropisch regenwoud toegenomen in Australië en tijdens natte periodes wordt het meer gevuld met water. Het meer is een thuishaven voor vele soorten watervogels. Het Disappointment Lake werd in 1897 zo genoemd door de ontdekkingsreiziger Frank Hann. De ontdekkingsreiziger merkte dat er kleine inhammen in het gebied rond de Rudall River ontstonden. Hij ging ervan uit een groot zoetwatermeer te vinden. Tot zijn teleurstelling was het meer gevuld met zout water, vandaar dat het meer 'Disappointment Lake' is genoemd.

Disappointment Island - kaartgegevens ©2016 Google
Disappointment Island - kaartgegevens ©2016 Google

3. Dead Women Crossing

In Weathertford in de Amerikaanse staat Oklahoma is een bijzonder kruispunt, 'Dead Women Crossing'. Het kruispunt komt aan zijn naam door het verhaal van Katy DeWitt James en haar dochter. In juli 1905 zaten moeder en dochter in de trein onderweg naar Ripley. Helaas is Katy DeWitt nooit aangekomen bij haar eindbestemming. Twee weken later werd ze dood gevonden onder een houten wagon. Haar dochter is later levend terug gevonden. De kruising is ondertussen al verdwenen, maar er staat nog een stenen kruis op de plek waar de vrouw dood is gevonden.

Dead Women Crossing - kaartgegevens ©2016 Google
Dead Women Crossing - kaartgegevens ©2016 Google

2. Disappointment Island

Disappointment Island is een van de zeven onbewoonde eilanden in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het eiland heeft een deprimerende geschiedenis. In 1866 zonk hier een groot schip en 68 passagiers overleefden dit niet. De vijftien overlevenden van het ongeluk vonden hun weg naar Disappointment Island, zij hebben anderhalf jaar op het eiland moeten wachten totdat ze gered werden. In 1907 is er een ander schip gezonken langs de oever van Disappointment Island. Bij dit ongeluk verdronken twaalf mensen. De zestien overlevenden hebben zeven maanden op het eiland gewacht op redding. 

Disappointment Island - kaartgegevens ©2016 Google
Disappointment Island - kaartgegevens ©2016 Google

1. Bucket of Blood street

Het plaatsje Holbrook in Arizona was vroeger een typische Wilde Westen stad. Er was veel prostitutie, gokhallen en gevaarlijke cowboys. Er was dan ook weinig tot geen handhaving in de stad. In een bekende salon, 'Terrill's Cottage Saloon', in Holbrook brak in 1886 een gevaarlijk vuurgevecht uit. Er wordt gezegd dat de vloeren met emmers bloed waren doorweekt. De ruzie begon als gevolg van meningsverschillen over een pokerspel. De salon bestaat niet meer, maar zal voor altijd bekend blijven staan als de Bucket of Blood salon. De Bucket of Blood street heeft zijn naam wel behouden en is een toeristische trekpleister van de bekende Route 66.

Bucket of Blood street - kaartgegevens ©2016 google
Bucket of Blood street - kaartgegevens ©2016 google

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Artikelen