Gratis reisvoorstel aanvragen

Wil jij slapen in een wijnvat of zandkasteel?

Wil jij slapen in een wijnvat of zandkasteel?
Wil jij slapen in een wijnvat of zandkasteel?

In bijna elk land zijn vele hotels te vinden waar toeristen kunnen overnachten. Dit kunnen grote, kleine, dure of goedkope hotels zijn. De dure hotels zien er erg luxe uit met grote kamers en prachtige meubels. De goedkope hotels zijn meestal een stuk kleiner en hebben niet zoveel luxe. Het gaat er gewoon om dat je kunt blijven slapen voor weinig geld. In sommige landen zijn hotels ontworpen waarbij de bouwmaterialen erg uniek of bijzonder zijn zoals een hotelkamer in een wijnvat of een zandkasteel.

Hotelsleutels, Verenigde Staten

Holiday Inn Hotel Key Card in New York is ontworpen door de kunstenaar Bryan Berg en was te zien in een tentoonstelling. Hier liet de kunstenaar een kamer, badkamer en een lobby van een hotel zien dat gemaakt is van kaarten waar je de hotelkamers vaak mee opent. Er zijn ongeveer 200.000 kaarten verzameld en ze zijn overal te zien: in bedden, banken, lampen en zelfs het toilet is gemaakt van de kaarten. De tentoonstelling was een aantal dagen te zien en het 'plastic hotel' was het grootste project van de jonge kunstenaar.

Containers, China

Het bedrijf Tonghe Shanzi Landscape Design heeft een hotel van zeecontainers gemaakt in China. Dit hotel ziet er vanaf de buitenkant uit als een saai containerdorp, maar aan de binnenkant zie je een gezellige en luxe kamer met een traditionele Chinese inrichting en moderne meubels. Alleen het idee om in een container te slapen is voor velen een beetje vreemd.

Vraag gratis een offerte aan

Wijnvaten, Nederland

Men zegt wel eens dat je lekker slaapt door veel wijn te drinken. Zou je ook lekker slapen in een wijnvat? In 'Hotel de Vrouwe van Stavoren' in Stavoren kun je het proberen. De vaten, waar vroeger zo'n 14.500 liter Franse wijn inzat, zijn nu omgebouwd tot hotelkamers. Je vindt er een tweepersoons bed, een woonkamer en een badkamer. De authentieke kamers zien er knus en best gezellig uit en er komen veel toeristen op af. Met de heerlijke wijngeur zul je tevreden in slaap vallen.

Zand, Engeland

Wakker worden op het strand, dat kan in Weymouth in Engeland. Hier vind je het grootste zandkasteel hotel van de wereld, waarbij alles van zand gemaakt is. Er is een zandbank, een zandbed en enkele zandschilderijen. Er zit geen dak op de kamer dus je kunt naar de sterren kijken terwijl je in slaap valt bij de rustgevende zeegeluiden. Hopelijk is het eten in de mini-bar niet van zand.

Buizen, Mexico

Het Tubehotel ligt in Mexico en is gemaakt van grote, gerecycled buizen. Het doel bij het ontwerpen was om zo snel mogelijk en voor weinig geld een aantal leuke accommodaties te bouwen. De buizen hoefden alleen maar neergelegd te worden en er werd een tweepersoons bed ingezet. De kamer wordt aan beide kanten afgesloten met gordijnen en vanuit het bed heb je een uitzicht op de Sierra del Tepozteco. De kamer is redelijk krap, maar zeker uniek.

Klei, riet, hout en steen, Oekraïne

In de buurt van de Orel's rivier in Oekraïne is een hotel ontworpen dat alleen maar uit ecologisch onschadelijke materialen bestaat, zoals klei, riet, hout en steen. Het bedrijf Ryntovt Design deed een analyse om het hotel zo ecologisch en natuurlijk mogelijk te maken. Hierdoor ontstond een harmonieuze sfeer. Het hotel ziet er dan ook erg rustgevend uit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Artikelen