Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 extreme bruggen ter wereld

Top 10 extreme bruggen ter wereld
Top 10 extreme bruggen ter wereld

Bruggen komen voor in alle soorten en maten, maar sommige zijn echt exceptioneel. De volgende tien bruggen vallen op door hun lengte, hoogte, locatie en meer. Ben je in de buurt dan is het zeker aan te raden een kijkje te gaan nemen bij deze extreme bruggen!

Lake Pontchartrain Causeway

Over Lake Pontchartrain, bij de stad New Orleans in het zuiden van de Verenigde Staten, vind je de 38,4 km lange Causeway. De langste van deze twee parallelle bruggen is de langste brug over water ter wereld.

Lake Pontchartrain Causeway
Lake Pontchartrain Causeway

Millau Viaduct

Als je recentelijk met de auto door Frankrijk naar het zuiden van Europa bent gereden ben je hem misschien tegenkomen. Bij het plaatsje Millau vind je een enorm hoge brug. De hoogste pijler van deze hangbrug torent 343 m boven de valleibodem uit, dat is hoger dan de Eiffeltoren!

Millau Viaduct
Millau Viaduct
Vraag gratis een offerte aan

Siduhe Bridge

Niet ver van de enorme Drieklovendam in de Hubei provincie van China ligt de Siduhe Bridge. Tussen het wegdek en het diepste punt van de kloof zit 496 m verschil. De 1,2 km lange brug is tevens de eerste brug waarvoor een raket werd gebruikt om de eerste kabel te leggen (normaal wordt daar een boot of helikopter voor gebruikt).

Siduhe Bridge
Siduhe Bridge

Langkawi Sky Bridge

Op het eiland Langkawi voor de kust van Maleisië vind je op de 700 m hoge Gunang Mat Chinchang de Langkawi Sky Bridge. Deze voetgangersbrug is opvallend omdat hij gebogen is. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over het tropisch oerwoud.

Langkawi Sky Bridge
Langkawi Sky Bridge

Husseini Hanging Bridge

In de Noord-Pakistaanse Hunza vallei vind je wat 's werelds gevaarlijkste brug genoemd wordt. De vorige, half ingestortte brug die naast de huidige hangt geeft alvast weinig vertrouwen. De gammele houten touwbrug overspant de koude Hunza rivier. De infrastructuur in het gebied is zeer slecht, waardoor bruggen zoals deze vaak de enige manier zijn om verder te komen.

Husseini Hanging Bridge
Husseini Hanging Bridge

Slauerhoffbrug

Deze brug in ons eigen Leeuwarden is zonder twijfel de raarste ophaalbrug ter wereld. Deze in 2000 gebouwde brug heeft het scharnierpunt haaks op de weg staan. Als een soort robothand beweegt de brug omhoog. In de uiterste stand staat het wegdek helemaal verticaal. De brug is geschilderd in blauw en geel, de kleuren van de vlag van Leeuwarden.

Slauerhoffbrug
Slauerhoffbrug

Magdeburg Water Bridge

Net buiten de Duitse stad Magdeburg staat 's werelds langste waterbrug. Een waterbrug is een brug waar schepen overheen kunnen. De Magdeburg Water Bridge is 918 m lang en verbindt twee kanalen door de Elbe te overspannen. De brug hoeft alleen het gewicht van het water te dragen aangezien elke boot, hoe zwaar die ook is, het eigen gewicht aan water verplaatst.

Magdeburg Water Bridge
Magdeburg Water Bridge

Octávio Frias de Oliveira Bridge

Deze kabelbrug over de Pinheirosrivier in São Paolo, de grootste stad van Brazilië, is zo opmerkelijk omdat de twee wegdekken elkaar kruisen. De gebogen weghelften worden omhoog gehouden door honderden stalen kabels. Deze worden als het donker wordt verlicht door verschillende gekleurde lampen, wat een mooi gezicht oplevert.

Sao Paolo
Sao Paolo

Banpo Bridge

De in Seoel gelegen Banpo Bridge is niet alleen een brug maar ook een fontein. Per minuut spuit daar horizontaal, tot wel 43 m ver, 190 ton water uit. Vooral 's nachts is dat een mooi schouwspel: het water wordt namelijk verlicht door bijna 10.000 ledlampjes.

Banpo Bridge
Banpo Bridge

Danyang–Kunshan Grand Bridge

Deze brug verbindt Shanghai en Nanjing en met een lengte van 164,8 m is het de langste brug ter wereld. Het viaduct loopt door een moerassig gebied met vele kanalen, rivier, meren en rijstvelden. Over de brug loopt de hogesnelheidsspoorlijn tussen Shanghai en Peking.

Shanghai
Shanghai

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

35 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Artikelen