Gratis reisvoorstel aanvragen

Goedkoop op vakantie in Europa

Cheap Holidays
Cheap Holidays

Het maximale bedrag wat een vakantie mag kosten is een vaak terugkerend issue.33travel/"> Het liefst betaal je niet te veel, maar je wilt wel een vakantie die niets te wensen overlaat. Een goedkope vakantie, op een mooie locatie en met lekker eten en drinken; kan dat? Jazeker! Ben je op zoek naar een goedkope vakantie binnen Europa? Verruim je blik, kijk oostwaarts en laat je overtuigen door dit artikel!

Hongarije

Het afwisselende landschap van bergen, meren en verschillende steden maakt Hongarije tot een steeds populairder land onder de Nederlandse vakantiegangers. Na een actieve dag in de buitenlucht is vooral de goulashsoep een uitstekende keuze voor het diner.

Hongarije werd in 2012 uitgeroepen tot het goedkoopste vakantieland van Europa. De prijzen van hotels en restaurants waren toen ongeveer 51% lager dan die in Nederland. Uit eten gaan is in Hongarije vaak goedkoper dan zelf koken, dus waarom zou je tijdens je vakantie niet heerlijk op een terrasje genieten van de Hongaarse specialiteiten?

Hotelovernachting vanaf €15,-

Koffie en thee:          €0,60
Frisdrank:                 €0,75
Halve liter bier:         €1,50
Soep:                       €1,20
Hoofdgerecht van     €2,- tot €8,-

Budapest
Budapest

Roemenië

Roemenië is niet alleen het land van Roemenen zelf. Hongaren, Duitsers en de Roma zigeuners zorgen voor een grote verscheidenheid aan culturen en tradities. Volkskunst is dan ook een kenmerk van Roemenië: klederdrachten, tafelkleden, muziek en dans zijn hier haast niet te ontwijken. De ongerepte natuur van dit land leent zich vooral voor de actieve wandel- en fietsvakanties.

Eten en drinken is in Roemenië voor Nederlandse begrippen spotgoedkoop. Accommodaties bij mensen thuis of hotels op het platteland kun je al boeken vanaf €8,- per nacht, inclusief ontbijt.

Hotelovernachting vanaf €25,-.

Koffie:                      €0,90
Cola:                        €1,-
Eenvoudige maaltijd €5,-
Driegangenmenu:    €17,-

Peisaj montan Pietrosu Mare
Peisaj montan Pietrosu Mare
Vraag gratis een offerte aan

Litouwen

Litouwen staat bij de meeste Nederlanders niet bovenaan het lijstje met vakantiebestemmingen. Toerisme speelt in dit land dan ook nog geen belangrijke rol, ondanks dat er zeker veel te beleven is. De waterrijke omgeving van Trakai, het gereconstrueerde kasteel van Trakai en de hoofdstad Vilnius zijn de grootste toeristische trekpleisters.

Voor dagelijkse boodschappen betaal je in Litouwen ongeveer 20 tot 30% minder dan in Nederland. De volgende prijzen zijn gebaseerd op het leven in Vilnius:

Hotelovernachting vanaf €33,-

Cappuccino:               €1,75
Halve liter bier:          €1,-
Cola:                         €1,20
Hoofdgerecht vanaf   €5,-

Trakai Castle
Trakai Castle

Bulgarije

Bulgarije is voor toeristen een enorm interessant land. De vele hotels die dit land rijk is staan vooral aan de Zwarte Zee en dit maakt Bulgarije tot een ideale vakantiebestemming. Toch vergeet 70% van de toeristen dat Bulgarije meer te bieden heeft dan alleen de Zwarte Zee. Monumenten uit historische periodes, nationale parken en het Rila gebergte liggen klaar om ontdekt te worden.

Hotelovernachting vanaf €15,-

Koffie:                               €1,26
Low Budget Hoofdgerecht: €5,-
Gemiddeld Hoofdgerecht:   €13,-
Halve liter bier:                  €1,88
Cola:                                 €1,26

Strand Bulgarije
Strand Bulgarije

Macedonië

In 1991 werd Macedonië onafhankelijk, na lang onderdeel te zijn geweest van de voormalige Joegoslavische Republiek. Macedonië is een land in opkomst: toeristen zijn er nog bijzonder en worden gastvrij verwelkomd. De hoofdstad Skopje is de grootste stad van het land en de woonplaats van ongeveer een kwart van de totale bevolking. Toch is het stadje Ohrid populairder onder toeristen, waarschijnlijk vanwege de ligging aan een groot meer. 

Hotelovernachting vanaf €14,-

Hoofdgerecht + drinken: €7,50
Cola:                              €1,15
Bier:                              €1,20


Uitzicht op het water
Uitzicht op het water

Albanië

Het strenge communistische regime dat tot 1991 Albanië beheerste, heeft ervoor gezorgd dat er in dit land weinig tot geen toeristen kwamen. Het toerisme in Albanië staat dus nog in de kinderschoenen, en de prijzen zijn er (nog) erg laag. De infrastructuur in Albanië is nog lang niet te vergelijken met die van Nederland, maar de lange kustlijn met zon en zee maakt veel goed. Ook heeft Albanië een rijke geschiedenis, met veel cultureel en historisch erfgoed.

Hotelovernachting vanaf €20,-

Hoofdgerecht + drankje: €15,-
Cola:                              €1,20
Bier:                              €1,20


Berat
Berat

Polen

De vriendelijke Poolse bevolking zorgt voor een aangenaam welkom in het land. Polen wordt vaak in één adem genoemd met geschiedenis. De steden Krakow, Waschau en Gdansk ademen historie en vormen het perfecte decor voor een spotgoedkoop biertje.

Hotelovernachting vanaf €30,-

Koffie:                              €2,13
Cola:                                €2,50
Halve liter bier:                 €0,87
Budget Hoofdgerecht:       €6,-
Gemiddeld Hoofdgerecht:  €14,-

Gdanks
Gdanks

Slowakije

Slowakije is sinds de opdeling van Tsjecho-Slowakije zelfstandig. Ook dit land biedt een grote variatie aan landschappen en historisch erfgoed. Het grootste gedeelte van Slowakije bestaat uit berggebieden die deel uitmaken van de Karpaten en de Beskiden. De uitzichten vanaf de bergachtige gebieden zijn adembenemend en zorgen voor rust en ontspanning. 

Hotelovernachting vanaf €25,-

Koffie:                              €1,88
Cola:                                €2,26
Halve liter bier:                 €0,87
Budget Hoofdgerecht:       €5,60
Gemiddeld Hoofdgerecht:  €13,-

Landschap Slowakije
Landschap Slowakije

Tsjechië

De natuur in Tsjechië is prachtig: heuvelgebieden, meren, zandstranden en bossen wisselen elkaar af. Naast de natuur zorgen ook een aantal steden ervoor dat Tsjechië steeds populairder wordt onder Nederlandse toeristen. Praag, de hoofdstad van Tsjechië, behoort tot de mooiste metropolen ter wereld. Verder biedt Tsjechië vele burchten, kastelen en landschappen om te ontdekken.

Hotelovernachting vanaf €30,-

Koffie:                                €1,76
Cola:                                  €3,89
Halve liter bier:                   €0,63
Budget Hoofdgerecht:         €4,64
Gemiddeld Hoofdgerecht:    €11,-

Praag
Praag


In deze goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa weet je zeker dat je minder op je geld hoeft te letten dan in andere Europese vakantielanden. De prijzen die gegeven zijn in dit artikel variëren uiteraard per restaurant en vaak is het leven op het platteland goedkoper dan in de steden.

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Artikelen