Gratis reisvoorstel aanvragen

10 unieke zwembaden in de wereld

Bijna iedereen gaat wel eens naar een zwembad. Tijdens de zomer lekker afkoelen in een buitenbad en in de winter naar een leuk, subtropisch binnenbad. Meestal zijn dit redelijk normale zwembaden met af en toe een tropische aankleding. Ook de locatie is vaak goed te bereiken. Maar er zijn ook zwembaden in de wereld die op een bijzondere plaats liggen of die er speciaal uitzien. Deze unieke baden of bronnen zijn in verschillende landen te vinden.

San Alfonso del Mar, Chili

Het grootste buitenzwembad ter wereld vind je in Chili. Het zwembad van het San Alfonso del Mar resort heeft een lengte van meer dan 1 kilometer. Er zit zo'n 250 miljoen liter water in, waardoor je kunt zeggen dat het 6.000 zwembaden in 1 zijn. Het water is allemaal bewaard gebleven oceaanwater, waardoor het een prachtig blauwe uitstraling heeft. Het zal best vermoeiend zijn om 1 baantje te trekken in dit zwembad.

Nemo33, België

In Brussel vind je het diepste zwembad ter wereld, genaamd Nemo33. Het zwembad van 34,5 meter diep is ontworpen door de Belgische ingenieur en duikexpert John Beernaerts. In het bad kun je duiklessen volgens, waarbij je een flink stuk de diepte in kunt. Nemo33 is gevuld met zo'n 660.000 liter chloorvrij bronwater, dat verwarmd is met zonnepanelen.

Vraag gratis een offerte aan

Marina Bay Sands Hotel, Singapore

In Singapore heb je een zwembad dat zich op een hoogte van 656 meter bevindt. Het ligt namelijk op het Marina Bay Sands Hotel. Het is een 'infinity pool' en vanuit het water kijk je over de stad. Naast het zwembad is een terras gemaakt met ligstoelen, zodat je ook van het uitzicht kunt genieten zonder het water in te gaan.

Bondi Icebergs, Australië

'Winterzwemmen' is een erg populaire sport in Australië. Veel mensen gingen vroeger op een winterse ochtend in zee zwemmen. Hierbij was het water zo'n 15,5 graden, maar het kon ook kouder zijn. In 1929 is de Bondi Icebergs geopend. Dit is de enige club met licentie waar in de winter gezwommen mag worden. Het buitenbad ligt direct naast de oceaan en als de golven tegen de muren van het bad komen, spettert al het zeewater op. Het lijkt dus net alsof je echt in de zee zwemt, maar dan is het water een stuk warmer.

Homestead Crater, Verenigde Staten

Homestead Crater in Utah is een verborgen zwembad. Het ligt in een krater van 55 meter diep en is gevuld met bronwater. Je moet eerst door een 110 meter lange tunnel om bij het zwembad te komen. Maar als je er eenmaal bent, kun je heerlijk genieten van het warme water en de rustgevende sfeer.

Golden Triangle Resort, Thailand

Boven de Mekong rivier heb je een prachtige ´infinity pool´. Dit is een zwembad waarbij het lijkt alsof het bad oneindig door blijft gaan. De Anantara Golden Triangle Resort & Spa ligt midden in het bos, waar het zwembad als het ware op ligt. Vanuit het zwembad heb je een schitterend uitzicht op de landen Myanmar en Laos.

Blue Lagoon, IJsland

De Blue Lagoon in IJsland is een geothermisch zwembad dat in een oud lavaveld ligt. Het bad bevindt zich tussen de met mos bedekte lavarotsen en het water heeft een temperatuur van ongeveer 40 graden. Er komen altijd veel toeristen op af. Ook mensen met een huidziekte gaan vaak naar het bad, omdat het water een helende werking zou hebben.

Shaw House, Canada

Er zijn mensen die een zwembad in de tuin of in de kelder hebben. Maar in Vancouver is er een huis ontworpen waarbij het zwembad als dak dient. Vanaf het ´dakbad´ kijk je uit op de North Shore bergen. Het zal wel erg licht zijn in het huis als de zon schijnt. Het licht wordt namelijk via het water door het huis gereflecteerd.

Golden Energy Pool , Tibet

De Golden Energy Pool is een van de hoogtepunten van St. Regis Lhasa, een Tibetaans luxe resort. Het ziet er erg rustgevend uit en het lijkt of het water van goud is. Het zwembad is 2.422 m² en gevuld met zout water.

Natural Infinity Pools of Pamukkale, Turkije

In Pamukkale vind je prachtige, natuurlijke bronnen. De plaats bevat een aantal van de oudste warmwaterbronnen die bekend zijn bij de mens. Deze bronnen zijn minstens 14.000 jaar geleden gevormd door de natuur en er komen veel toeristen kijken bij de mooie, blauwe bronnen, waarbij het water langs de randen naar beneden stroomt. Er wordt niet meer in gezwommen en delen van het gebied zijn afgezet, zodat toeristen alleen nog kunnen kijken. Zo wordt de natuur beschermd.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Artikelen