Gratis reisvoorstel aanvragen

De goedkoopste landen om te backpacken

Een backpacker op een klif
Een backpacker op een klif

Wil jij jouw rugzak pakken, de hoognodige spullen erin stoppen en de wereld gaan ontdekken, maar wil je wel graag rekening houden met je budget? Lees hier alles over de meest goedkope landen om te backpacken. Er is niet alleen rekening gehouden met het verblijf in het land, maar wij hebben ook gekeken naar de kosten van de vliegtickets. Dus, haal die rugzak van de zolder, pak je spullen en ga je dromen waarmaken!

Cambodja

Cambodja is een goedkoop backpackland in Zuidoost-Azië. De meeste backpackers die vanuit Nederland naar Cambodja gaan vliegen naar Phnom Penh, de hoofdstad van het land. Het is geen land waar je maanden verblijft, maar een aantal weken kun je je er zeker wel vermaken. Zo vind je in Cambodja de prachtige tempel Angkor Wat, drijvende dorpjes en de indrukwekkende Killing Fields. Daarnaast heeft Cambodja mooie eilanden, zoals Koh Rong en Koh Rong Samloem. Het eten, drinken en verblijf zijn erg goedkoop. Per dag heb je als backpacker ongeveer €15,00 tot €20,00 nodig. Dit is inclusief eten, drinken, verblijf en vervoer binnen het land.

Tempelcomplex Angkor Wat
Tempelcomplex Angkor Wat

Vietnam

Ook Vietnam is een goedkoop land om te backpacken. Zo heb je voor ongeveer €6,00 een slaapplek in een hostel. Reizen binnen Vietnam is erg goedkoop, zowel met de bus als met de trein. Voor ongeveer €10,00 per dag kun je gemakkelijk je buikje rond eten. De meeste backpackers verblijven hier ongeveer vier tot zes weken. In het land is namelijk veel te zien en het heeft veel te bieden. Zo vind je er adembenemende natuur, mooie stranden, prachtige bezienswaardigheden en leuke steden. De meeste backpackers vliegen vanuit Nederland naar Hanoi's Noi Bai International Airport. Daarnaast wordt er regelmatig gevlogen op Tan Son Nhat International Airport, de luchthaven van Ho Chi Minhstad.

Halong Bay
Halong Bay
Vraag gratis een offerte aan

India

Ook India is een prachtig en kleurrijk land met een bijzondere cultuur. De meest bezochte steden liggen ver uit elkaar. De goedkoopste manier om te reizen van stad naar stad is door middel van de trein. Houd er wel rekening mee dat je een aantal dagen van tevoren een kaartje koopt. De treinen zitten namelijk snel vol. De meeste backpackers starten hun reis in de hoofdstad Delhi. Je vliegt dan naar Indira Gandhi International Airport. Je vindt in India onder andere één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal in Agra. Daarnaast vind je er vele tempels en meditatieplekken. Je kunt in India goedkoop verblijven. Met ongeveer €25,00 per dag kun je zowel reizen en verblijven als eten en drinken. Er is heel veel te zien in India en de steden liggen ver uit elkaar. De meeste reizigers hebben daarom ongeveer twee maanden nodig om alle mooie plekken te kunnen zien.

Taj Mahal
Taj Mahal

Peru

Peru is een van de goedkoopste landen in Zuid-Amerika. Met ongeveer €30,00 per dag om te reizen, te verblijven en te eten kom je al een heel eind. Je betaalt ongeveer €10,00 voor een hostel en €3,50 voor een maaltijd. Reizen naar verschillende steden doe je door middel van een landelijke bus of een minibusje. Ook de taxi is relatief goedkoop in vergelijking met Nederland. Peru is een prachtig land vanwege onder andere de woestijn, de lange kuststroken, de Andes en natuurlijk de Inca-stad Machu Picchu. Wil je alle mooie plekjes van Peru zien? Dan heb je minimaal vier weken nodig. De meeste backpackers starten hun reis in Lima.

Machu Picchu
Machu Picchu

Nepal

Reizen in Nepal is voor veel backpackers een hele bijzondere ervaring. Nepal is pas sinds 1951 open voor buitenlanders. Er is een vrij onderontwikkelde infrastructuur waardoor de Nepalezen nog steeds leven zoals zij dat eeuwen geleden deden. Je beleeft dus echt de bijzondere cultuur. Nepal heeft onder andere prachtige boeddhistische tempels, veel hike-mogelijkheden en een bijzonder nationaal park. De gebruikelijke reisduur verschilt enorm. De ene reizigers wil alleen de bezienswaardigheden bezoeken en de andere reizigers willen daarnaast nog een lange wandelroute maken van een week. Wanneer je alleen voor de bezienswaardigheden naar Nepal gaat, heb je aan ongeveer twee à drie weken genoeg. Kleine afstanden kun je afleggen met een taxi en de grotere afstanden met een bus. Met ongeveer €25,00 per dag kom je in Nepal goed rond. De meeste reizigers starten hun route in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Er wordt dan vaak gevlogen naar Tribhuvan International Airport.

Voetpad Mount Everest
Voetpad Mount Everest

Indonesië

Last but not least is Indonesië, een van de goedkoopste landen in Azië. Door onder andere de prachtige landschappen, botanische tuinen, tropische eilanden en grote rijstvelden is Indonesië een populair land onder de backpackers. Het is er niet alleen prachtig, maar ook nog eens goedkoop! Voor ongeveer €25,00 per dag heb je een slaapplek, kun je reizen en kun je eten en drinken. Een verblijf in een hostel kost tussen de €5,00 en €10,00. De beste manier om naar verschillende plaatsen te reizen is door middel van een trein. Deze moet je wel van tevoren reserveren. Binnen de steden is reizen met een minibusje juist ideaal. Wil je meerdere eilanden bezoeken tijdens je reis? Maak dan gebruik van een binnenlandse vlucht. Ook dit is relatief goedkoop. De meeste backpackers blijven ongeveer drie tot vier weken in Indonesië.

Traditioneel dorp op Lombok
Traditioneel dorp op Lombok

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Artikelen