Gratis reisvoorstel aanvragen

De 10 minst toeristische landen ter wereld

Zeewater in Avaiki Cave, Niue
Zeewater in Avaiki Cave, Niue

Toeristen, je ontkomt er bijna niet aan. Lange rijen enthousiaste en fotograferende vakantiegangers kom je in veel vakantielanden tegen. Toch zijn er een aantal landen die amper toerisme kennen, dus wil jij nou echt een reis waarbij je geen andere buitenlanders tegenkomt? Boek dan een reis naar een van deze onderstaande niet-toeristische landen. Er zijn misschien weinig tot geen toeristische voorzieningen, maar een ding is zeker: hier kan je optimaal genieten van de rust.

10. De Comoren (15.000 toeristen)

De Comoren liggen ten oosten van het Afrikaanse land Mozambique en ten noordwesten van Madagaskar. De Comoren bestaan uit een groep van drie eilanden plus een aantal kleine eilandjes. Doordat de eilanden van vulkanische oorsprong zijn, bestaat het landschap voor een groot deel uit bergen. Daarnaast heeft het eiland prachtige stranden en een diversiteit aan flora en fauna, toch ontvangt het eiland jaarlijks niet meer dan 15.000 toeristen.

 De Comoreneilanden
De Comoreneilanden

9. Turkmenistan (10.000 toeristen)

Het landschap van het Aziatische land Turkmenistan bestaat zo'n 80% uit woestijn. Toch heeft het land een bijzondere bezienswaardigheid, namelijk de 'De Krater van Derweze', maar ondanks deze zeldzame krater is het voor toeristen niet een reden om vaker een bezoek aan dit land te brengen. Tevens heb je bij een reis naar Turkmenistan vrijwel altijd een gids nodig en is het een hele klus om een visum te krijgen. Niet gek dat er jaarlijks maar zo'n 10.000 buitenlanders dit land bezoeken.

De Krater van Derweze
De Krater van Derweze
Vraag gratis een offerte aan

8. Sao Tomé en Principe (8.000 toeristen)

Aan de westkust van Afrika bevindt zich een kleine eilandengroep, Sao Tomé en Principe. Dat de eilanden zo weinig toeristen ontvangt, heeft te maken met de onbereikbaarheid van het eiland. Per week gaat er één vlucht vanuit Portugal naar het eiland, daarom is het vrij logisch dat de meeste toeristen Portugezen zijn. Vooral vogelliefhebbers en biologen brengen een bezoek aan dit eiland, omdat het een inheemse natuur en bijzondere vogelsoorten heeft. Tevens is dit ook de perfecte plek om een trektocht door de regenwouden te maken.

Sao Tomé en Principe
Sao Tomé en Principe

7. Niue (7.000 toeristen)

Niue is een klein eiland gelegen in de zuidelijke Grote Oceaan zo'n 2.400 kilometer vanuit de kust van Nieuw-Zeeland. Vooral als je een echte onderwaterliefhebber bent, zit je in Niue goed. De omliggende wateren van het eiland zijn zo helder dat je met gemak 30 tot 70 meter zicht hebt. Uiteraard zijn ook de parelwitte stranden niet te missen op Niue. Veder vind je in de binnenlanden vooral ongerepte natuurgebieden en grotten. Toch best raar dat het eiland maar zo'n 7.000 toeristen per jaar trekt.

Niue
Niue

6. Equatoriaal Guinea (6.000 toeristen) 

Dit kleine land aan de westkust van Afrika, is het enige Afrikaanse land waar Spaans de moedertaal is. In totaal komen er zo'n 6.000 toeristen per jaar naar dit land. Toch zul je toeristen in Equatoriaal Guinea bijna niet tegenkomen. Dit komt voornamelijk doordat het vrijwel onmogelijk is om aan een toeristenvisum te komen. Daarbij is het land ook niet op toeristen voorbereid. Eigenlijk best jammer want het land heeft prachtige tropische wouden, vulkanen en fascinerende dieren.

Equatoriaal Guinea
Equatoriaal Guinea

5. Kiribati (5.300 toeristen)

Midden in de Stille Oceaan ligt de eilandenrepubliek Kiribati. Ondanks dat het een levendige omgeving en een van de grootste beschermde natuurgebieden ter wereld heeft, zijn er niet veel toeristen die dit eiland bezoeken. Het natuurgebied, de Phoenixeilanden, bestaat voor een groot deel uit de zee van meer dan 4 kilometer diep in de Grote Oceaan. Onder water zijn vele vulkanen te vinden, wat een spectaculair beeld geeft. Helaas kiezen toeristen niet snel voor een bezoek aan dit topische paradijs op zee, omdat de bereikbaarheid van het eiland erg slecht is.

Kiribati
Kiribati

4. Marshalleilanden (5.000 toeristen)

De Marshalleilanden bestaat uit zo'n 1.100 grote en kleine eilanden in de Stille Oceaan. De wateren om het eiland hebben prachtige koraalriffen en een levendige onderwaterwereld. Tevens zijn hier vele schipwrakken te vinden, waardoor het een top duiklocatie is. Op het land vind je een prachtige groene natuur en heerlijke witte zandstranden. De eilanden zijn te bereiken via luchthavens vanuit Los Angels, Hawaï, Australië, Nieuw-Zeeland en een aantal Aziatische landen. Voor een bezoek aan de Marshalleilanden is het verstandig om even te sparen, het is namelijk peperduur. 

 Marshalleilanden
Marshalleilanden

3. Noord-Korea (3.800 westerse toeristen)

Ook al ontvangt Noord-Korea jaarlijks wel duizenden Chinese toeristen, van de westerse toeristen hoeven ze het niet te hebben. Wij vonden daarom dat het Aziatische land wel in ons lijstje thuis hoorde. Dat het streng communistische land zich afsluit van de rest van de wereld is wel bekend. Toeristen mogen alleen het land in met begeleiding van twee gidsen. Tevens mag je alleen maar zien wat de staat wilt dat je ziet. Toch is het land druk bezig om meer toeristen te trekken, ze willen zelfs in 2020 zo'n 2 miljoen toeristen ontvangen. Maar dan zal er eerst iets aan de openheid van het land moeten veranderen.

Kim Il-sung en Kim Jong-il standbeeld Noord-Korea
Kim Il-sung en Kim Jong-il standbeeld Noord-Korea

2. Tuvalu (2.000 toeristen)

Dit kleine eiland in de Stille Oceaan is een van de meest afgelegen landen ter wereld. Het ligt ten noorden van Fiji en ten oosten van de Salomonseilanden. Dat een kleine groep toeristen voor dit eiland kiest, kunnen wij wel begrijpen er zijn namelijk prachtige standen en er is een azuurblauwe zee. Wanneer je dit eiland op je bucketlist hebt staan, moet je wel snel zijn. Als de waterspiegel blijft stijgen is dit het eerst land wat van de aardbol zal verdwijnen.

1. Nauru (200 toeristen)

Op Vaticaanstad en Monaco na is Nauru het kleinste land ter wereld en met een bescheiden aantal toeristen van 200, is het ook nog eens het minst bezochte land ter wereld. Ook is Naura het kleinste land ter wereld met een luchthaven. De toeristen die Nauru wel bezoeken zijn vooral zakenmannen en geen vakantiegangers. Toch is het eiland een paradijs boven en onder water, maar blijkbaar hebben mensen zo'n lange reistijd niet over voor dit kleine paradijs. Tevens is het ook niet erg makkelijk om het eiland te bereiken. Er vliegt maar één vliegmaatschappij heen en deze vliegt ook niet iedere dag. 

18 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,9

Artikelen