Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 meest extreme waterglijbanen ter wereld

Waterglijbanen
Waterglijbanen

In Nederland hebben we er niet zoveel: waterparken. Ons klimaat laat het niet echt toe maar zodra je richting het zuiden gaat komen er steeds meer. In deze waterparken is van alles te beleven, van rustige lazy rivers tot glijbanen waar iedereen toch wel een beetje de kriebels van krijgt. Sommige waterglijbanen zijn alleen weggelegd voor de echte durfal! Speciaal voor jou de top 10 meest extreme waterglijbanen ter wereld. Wie durft?

1. Verrückt: Schlitterbahn Kansas City, Verenigde Staten

Deze waterglijbaan mag zich terecht nummer 1 noemen. Deze waterglijbaan is namelijk hoger dan de Niagara watervallen! Met een hoogte van ongeveer 50 meter is dit de langste, snelste en steilste waterglijbaan ter wereld. Met een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur zal je in een bootje binnen enkele seconden weer beneden zijn. Angstaanjagend!

2. Insano: Beach Park, Brazilië

Ondanks dat dit niet meer de hoogste waterglijbaan ter wereld is, blijft het nog steeds een zeer extreme waterglijbaan. Het verschil met Verrückt is dat je je in deze glijbaan zelf naar beneden stort in plaats van in een bootje. De glijbaan is 41 meter hoog. Hij heeft niet voor niets de naam 'Insano'!

Vraag gratis een offerte aan

3. L2: Woerglerwasserwert, Oostenrijk

Dit is de eerste waterglijbaan ter wereld met een dubbele looping! In een startcapsule wacht je tot de vloer onder je voeten vandaan verdwijnt. Vervolgens is er een vrije val van bijna 14 meter waarna je met een snelheid van boven de 65 kilometer per uur door de glijbaan en de loopings schiet. Na 129 meter ben je weer beneden.

4. Leap of Faith : Atlantis Paradise Island , Bahamas

Bang voor haaien? Dan is deze waterglijbaan niks voor jou. Deze steile glijbaan gaat onder water door! Het laatste stuk van de glijbaan is een doorzichtige tunnel: in een bad met haaien! Als je al geen adrenalinekick krijgt van de glijbaan zelf, dan wel door de haaien.

5. Tantrum Alley: Wild Wadi, Dubai

Deze waterglijbaan in Dubai bestaat uit 2 verschillende glijbanen met in totaal 3 tornado's. In een waterband voor 4 personen glij je met een hoge snelheid naar beneden en tol je rond in de tornado's. Alleen voor echte durfals!

6. Head First Racer: Chimelong, China

Tegen elkaar racen in 8 identieke glijbanen. Dat is wat je doet in deze waterglijbaan in China. 8 mensen kiezen een van de glijbanen en dan begint de race! Vanaf 20 meter hoog glij je, met je hoofd naar beneden, op een speciaal matje naar beneden. Laat de race beginnen!

7. Master Blaster Water Coasters: Wild Wadi, Dubai

Deze glijbanen leiden je met verschillende routes naar beneden. In banden glij je met hoge snelheid naar beneden door verschillende bochten. Tussendoor zijn er wat tussenstops in baden om even bij te komen, waarna je weer met duizelingwekkende snelheid verder gaat. Voordeel van deze is dat je verschillende routes kunt doen en je dus vaker iets nieuws kan proberen!

8. Mammoth: Holiday World & Splashing Safari, Verenigde Staten

De Mammoth is de langste watercoaster ter wereld. Met 6 personen zit je op een gigantische band en wordt je met een lift omhoog gebracht. In deze glijbaan van een halve kilometer lang vinden verschillende drops plaats en vlieg je door de bochten. Door de grote band kan het zijn dat je achteruit gaat, wat het nog spannender maakt!

9. Scorpion's Tale: Noahs Ark Waterpark, Verenigde Staten

Stel je voor: naar beneden glijden vanaf 10 verdiepingen hoog? Een glijbaan van 120 meter lang, een snelheid van meer dan 15 meter per seconde? Dat is de Scorpion's Tale in het Noahs Ark Waterpark. Wederom wacht je hier in een capsule tot de vloer onder je voeten verdwijnt. In een doorzichtige tunnel schiet je door een looping om binnen enkele seconden weer beneden te zijn! Eng!

10. Brain Wash: Wet 'n Wild Orlando, Verenigde Staten

In deze waterglijbaan eindig je in een gigantische tornado tunnel, waar discolichten, geluiden en video's om je heen bewegen wanneer je met meerdere personen in een band rondtolt door de glijbaan. Er komt veel op je af! Deze glijbaan heet dan ook niet voor niets Brain Wash. Je voelt je zeker gehersenspoeld wanneer je weer beneden bent.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

36 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Artikelen