Gratis reisvoorstel aanvragen

Highschool doen met Activity International

Een unieke kans om te studeren in het buitenland
Een unieke kans om te studeren in het buitenland

Ben jij nieuwsgierig en op zoek naar een nieuw avontuur in het buitenland? Activity International biedt de unieke kans om een half jaar tot een jaar highschool te doen in het buitenland. Naast het feit dat dit ontzettend leerzaam is, heb je gegarandeerd een toffe tijd. Want wie wil er nou niet naar steden als Miami, New York of Auckland? Na school lekker op pad met je gastfamilie of je nieuwe internationale vrienden. En natuurlijk is het ook spannend om voor een half jaar je vertrouwde kikkerlandje met je familie en vrienden achter te laten, 'but great things never came from comfort zones'. 

Activity International

Activity International is in 1988 opgericht door enthousiaste wereldreizigers. De organisatie heeft als doel mensen een unieke ervaring in het buitenland te bieden. Het is begonnen als au-pairorganisatie maar het aanbod werd al snel uitgebreid met vrijwilligerswerk, werkvakanties, backpacken, highschool, summercamp en taalreizen. Activity International is de oudste organisatie van Nederland die werken en reizen combineert. En vandaag de dag is het ook een van de grootste en bekendste uitwisselingsorganisaties. De werknemers van Activity International stoppen veel passie in hun werk en willen zo veel mogelijk deelnemers in contact brengen met andere culturen. Ze willen dat de deelnemers, net als zijzelf, onvergetelijke ervaringen opdoen in het buitenland, maar ook een bijdrage leveren aan een wereld waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben. Om dit te bereiken heeft de uitwisselingsorganisatie een veelzijdig aanbod. Activity International kenmerkt zich vooral door haar persoonlijke en informele benadering. De organisatie heeft veel aandacht voor service, begeleiding, ervaring en deskundigheid. Bij de planning van jouw onvergetelijke reis krijg je een vaste coördinator toegewezen. Dit is degene die jou van boeking tot vertrek én op bestemming helpt met al je vragen. 

Een Highschool in het buitenland
Een Highschool in het buitenland

'Let's make memories'

Activity International promoot haar highschoolreizen onder het motto 'Let's make memories'. Waarom? Het is een unieke ervaring om een highschool in het buitenland mee te maken. Juist omdat jij helemaal in je eentje naar een onbekende omgeving gaat, leer je om zelfstandig te worden. Je moet initiatief tonen, lef hebben en jezelf kunnen aanpassen om te integreren in jouw nieuwe cultuur. Voor sommige leerlingen is dit een hele uitdaging, anderen zullen zich gelijk thuis voelen. Je maakt nieuwe internationale vrienden, krijgt een band met je nieuwe familie en gaat activiteiten doen die in Nederland niet kunnen. Uit al dit onbekende komen de mooiste herinneringen. En dan heb je natuurlijk nog de landen waar je highschool gaat doen, ware paradijsjes die je doen twijfelen of je nu naar school gaat of toch op vakantie: Australië, Engeland, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Highschool doen in het buitenland wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring waar je later nog vaak aan terugdenkt. En naast al het leuks dat je meemaakt, is zo'n reis nog eens ontzettend leerzaam en goed voor je CV. Samengevat is een buitenlandavontuur ontzettend mooi en waardevol en Activity International gunt dit iedereen.

'Let's make memories'
'Let's make memories'
Vraag gratis een offerte aan

Niet zomaar een school

Highschool doen in Australië, Engeland, Nieuw-Zeeland of de Verenigde Staten is niet zomaar naar school gaan. Bij de meeste scholen is het zo dat je circa acht verschillende vakken hebt, waarvan enkele gekozen vakken en de rest verplicht. Nu zijn de gekozen vakken op die scholen heel anders dan dat we gewend zijn in Nederland. In plaats van een extra taal kun je daar kiezen voor dansen, muziek, acteren, sport, ontwerpen, etc. Dat is al één punt dat highschool doen in het buitenland veel leuker maakt dan naar school gaan in Nederland. Het tweede punt: de meeste highscholen kennen andere schooltijden. Je begint bijvoorbeeld vroeg waardoor je vroeger in de middag klaar bent, wat betekent: meer tijd voor leuke dingen! Het derde punt is de nieuwe cultuur. Je voelt echt dat je in het buitenland zit. En dat alleen al geeft een betere schoolervaring want het voelt niet als school, maar als een avontuur. Het vierde en laatste punt: de buitenschoolse activiteiten. Hoe leuk is een avondwedstrijd met cheerleaders?

Pluspunt: Leuke vakken en buitenschoolse activiteiten
Pluspunt: Leuke vakken en buitenschoolse activiteiten

Geschikt of ongeschikt?

Wanneer ben jij geschikt om een highschoolstudent te worden? Je moet minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar zijn. Sommige scholen maken een uitzondering, hier gelden de leeftijden 14 t/m 19 jaar. Highschool is ideaal om te doen in een tussenjaar. De opleiding die je volgt of hebt gevolgd is VMBO, HAVO of VWO. Om een highschoolstudent te worden moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en woonachtig zijn in Nederland. Daarnaast heb je voldoende kennis van de Engelse taal. Dit zijn misschien de belangrijkste eisen, maar hier blijft het niet bij. Naast al het bovengenoemde moet de highschooldeelnemer avontuurlijk, nieuwsgierig en flexibel zijn. Je bent klaar voor een nieuwe uitdaging en staat open voor een andere cultuur. De studenten die aan highschool meedoen hebben doorzettingsvermogen en zijn niet bang om vragen te stellen. Tot slot moet je je realiseren dat reizen naar een ander werelddeel zijn voor- én nadelen heeft. Er zullen dus best dagen zijn dat je het minder naar je zin hebt.

Dus, vind jij het leuk om aan je eigen ontwikkeling te werken en ben je klaar voor een avontuur dat je nooit meer gaat vergeten? Herken je jezelf in de omschrijving? Dan ben jij degene die Activity International zoekt!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Artikelen