Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 meest kleurrijke steden ter wereld

Cinque Terre
Cinque Terre

Er zijn natuurlijk veel steden op deze wereld: historische steden, moderne steden, grijze en kleurrijke steden. Natuurlijk zijn kleurrijke steden erg leuk om te bezoeken. Wie wordt er nou niet vrolijk van al die kleurtjes? Daarom hier de top 10 meest kleurrijke steden ter wereld. Als je zin hebt in een vrolijke citytrip dan moet je zeker eens een van deze steden bezoeken.

1. Cinque Terre, Italië

Dit is eigenlijk niet officieel één stad, maar vijf aan elkaar verbonden dorpjes. Cinque Terre bestaat uit Corniglia, Manarola, Monterosso al Mare, Riomaggiore en Vernazza. De Cinque Terre staat op de werelderfgoedlijst. Het gebied is door de steile rotsachtige kust erg moeilijk te bereiken met de auto. Er loopt dan ook een spoorlijn die de dorpen met elkaar verbindt. Ook is er een wandelpad dat de vijf dorpen met elkaar verbindt. Tijdens deze wandeling heb je een prachtig uitzicht op de pittoreske dorpjes, de steile rotskust en de met terrasteelt bedekte heuvels.

Cinque Terre
Cinque Terre

2. Bo Kaap, Kaapstad, Zuid-Afrika

Bo Kaap is het meest schilderachtige deel van Kaapstad. De buurt stond voorheen bekend als de Maleisische buurt. Het is dan ook het centrum van de Kaap-Maleisische cultuur in Kaapstad. Er wonen zo'n 6.000 mensen. 90 procent van deze mensen is Moslim. De buurt staat vol met schattige kleine huisjes in alle kleuren van de regenboog. Het is dan ook de meest gefotografeerde buurt van de stad en erg populair onder toeristen en kunstenaars.

Bo Kaap
Bo Kaap
Vraag gratis een offerte aan

3. Santa Marta, Rio de Janeiro, Brazilië

Je zult misschien niet snel een bezoek brengen aan een sloppenwijk, maar deze sloppenwijk is wel erg bijzonder. De Nederlandse kunstenaars Jeroen Koolhaas en Dre Urhahn hebben het Favela Painting project opgericht. In de wijk Santa Marta in Rio de Janeiro hebben zij de huizen rondom een plein in allerlei felle kleuren geschilderd. Niet alleen om het gebied mooier te maken maar ook om dialoog te creëren met de omgeving. Zij zijn wereldberoemd geworden met dit project en doen nu projecten over heel de wereld. Ze zijn zelfs bezig met plannen om een héle sloppenwijk te beschilderen. De wijk Santa Marte is ook beroemd geworden door deze schildering, en het is zeker de moeite waard om dit prachtige werk te gaan bekijken!

Santa Marta
Santa Marta

4. Jodhpur, India

Deze stad, gelegen in het noorden van India, heeft ook wel de bijnaam 'Blauwe Stad'. Jodhpur heeft deze bijnaam gekregen omdat veel huizen in de oude binnenstad in verschillende indigo-tinten geschilderd zijn. De traditionele betekenis van het blauw schilderen van een huis was dat de bewoners ervan tot de Brahmin Kast hoorden. Tegenwoordig hebben echter ook andere bewoners hun huizen blauw geschilderd. Vanwege deze blauwe huizen is de stad een populaire toeristische trekpleister. Je vindt er ook vele paleizen, forten en tempels die een bezoek waard zijn.

Jodhpur
Jodhpur

5. Guanajuato, Mexico

Guanajuato is de hoofdstad van het gelijknamige gebied en ligt op ongeveer 370 kilometer ten noordwesten van Mexico-Stad. De stad ligt op bijna 2.000 meter boven zeeniveau en heeft zo'n 70.000 inwoners. De stad staat bekend om de Spaanse architectuur uit de koloniale tijd. Je vindt er dan ook vele vrolijk gekleurde huisjes. Het centrum van Guanajuato staat al sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Guanajuato
Guanajuato

6. Valaparaíso, Chili

Valaparaíso is de grootste havenstad van Chili en is dus erg belangrijk voor het land. In deze stad zetelt ook de regering. De stad wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende van Latijns-Amerika. Bijzonder is dat de stad op erg steile hellingen is gebouwd. In de binnenstad vind je veel mooie en kleurrijke architectuur. De stad staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Valaparaíso
Valaparaíso

7. Wroclaw, Polen

Deze vierde grootste stad van Polen wordt ook wel het 'Venetië van Polen' genoemd door de vele kanalen en bijbehorende bruggen die de stad doorkruisen. In het centrum van de stad vind je vele gebouwen uit de 14e eeuw die de in de loop der jaren allemaal een vrolijk kleurtje hebben gekregen. Dit geeft de huizen een vrolijk en charmant aanzicht. Je vindt er ook enkele vrolijk gekleurde kathedralen.

Wroclaw
Wroclaw

8. Willemstad, Curaçao

De meeste Nederlanders zullen Willemstad wel kennen. Het is de hoofdstad van Curaçao en Curaçao was natuurlijk eerst deel van de Nederlandse Antillen. De binnenstad bestaat uit vele kleurrijke huizen. Vooral de Handelskade is erg populair onder toeristen. Het mooie is ook nog dat je op de Handelskade een prachtig uitzicht hebt op de zee.

Willemstad
Willemstad

9. St. John's, Newfoundland, Canada

St. John's is de hoofdstad van Newfoundland in Canada. De stad ligt op het schiereiland Avalon aan de Atlantische kust. St. John's is in de 17e eeuw gesticht door de Britten en groeide uit tot vissersstad. De architectuur in de stad is dan ook heel anders dan elders in Canada. De stad is meerdere malen door brand verwoest geweest. Tegenwoordig worden de huizen geverfd in vele verschillende kleuren wat St. John's een zeer pittoresk aanzicht geeft.

St. John's
St. John's

10. La Boca, Buenos Aires, Argentinië

La Boca is een buurt in de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires. In de buurt kun je een sterke Europese invloed zien. Veel van de eerste bewoners in deze buurt kwamen uit de Italiaanse stad Genua. La Boca is een populaire bezienswaardigheid onder toeristen die Buenos Aires bezoeken. De vele kleurrijke huizen en de tangodansers in La Boca trekken de toeristen aan, net als de vele Italiaanse taveernes en tangoclubs.

La Boca
La Boca


Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Artikelen