Gratis reisvoorstel aanvragen

De mooiste paleizen ter wereld

Koninklijke tuin van het Versailles
Koninklijke tuin van het Versailles

Wereldwijd zijn er veel paleizen die je kunt bezichtigen of bezoeken. Paleizen kennen hun oorsprong in functie als ambtsgebouw, waarbij het paleis een openbare of ceremoniële functie heeft. Vaak zijn paleizen de residentie van een staatshoofd of een lid van de Koninklijke familie. Er zijn heel veel mooie paleizen, maar welke zijn nou echt het bezoeken waard? Wij hebben de mooiste paleizen, die je niet mag missen, voor je op een rijtje gezet.

Verboden Stad

De Verboden Stad is het Keizerlijk Paleis van waaruit Chinese keizers hun rijk bestuurden tijdens de Ming en Qing dynastieën. De Verboden Stad was daarmee vijf eeuwen, van 1446 tot 1911, het theater van de opperste macht in China. Het imposante paleis van 750 bij 960 meter is gelegen in Peking (Beijing) en zeker een bezoek waard. De Verboden Stad heeft een binnenhof en een buitenhof. Het buitenhof bestaat uit verschillende paviljoenen en in het binnenhof vind je de twee paleizen Qian Qing Gong en Kun Ning Gong. Daarnaast heeft het binnenhof nog een aantal paviljoenen en zes kleinere paleizen. De Verboden Stad is omringd door een brede, diepe gracht en een tien meter hoge muur. Het Keizerlijke paleis staat op de UNESCO werelderfgoedlijst mede dankzij de rijke geschiedenis en het prachtige in- en exterieur.

De Verboden Stad
De Verboden Stad

Potala paleis

Het Potala paleis is gelegen in Tibet en vindt zijn oorsprong in de zevende eeuw. Het heeft eeuwen lang als winterpaleis van de Dalai Lama gediend. Het paleis is gebouwd op de berg Marpori, de rode berg, welke gelegen is in de Lhasa vallei. Het Potala paleis ligt op 3.700 meter en bestaat uit twee paleizen, het rode en het witte paleis, met hun bijgebouwen. De ingang van het complex is enkel te bereiken via de twee grote, steile trappen van 150 meter. De paleizen en hun bijgebouwen zijn gebouwd in een prachtige en originele architectuur, waarbij de panden rijkelijk zijn versierd en toch harmonieus geïntegreerd zijn in het landschap. Hierdoor is het Potala paleis van historisch en religieus belang voor UNESCO.

Potala paleis
Potala paleis
Vraag gratis een offerte aan

Versailles

Het Paleis van Versailles is misschien wel Europa's bekendste paleis en staat eveneens op de werelderfgoedlijst van UNESCO . Het paleis heeft prachtige tuinen, maar ook het interieur van het paleis is zeer indrukwekkend. Je kijkt er je ogen uit van al het moois dat je er ziet. Het paleis was in eerste instantie een jachtslot dat later door de bekende Lodewijk XIV, de Zonnekoning, werd uitgebreid tot een van de grootste paleizen ter wereld. Tot de Franse Revolutie was het paleis het officiële verblijf van de Franse koningen. Na de revolutie werd het Paleis van Versailles nog gebruikt als zomerpaleis door Napoleon. Tegenwoordig bevindt zich er een nationaal museum en zijn verschillende delen van het paleis opengesteld voor publiek.

Paleis van Versailles
Paleis van Versailles

Zomerpaleis (Yiheyuan)

Het zomerpaleis ligt op vijftien kilometer afstand van Beijing en was daarmee een perfecte plek voor de keizers van de Qing-dynastie om zich daar in terug te trekken tijdens de zomermaanden. Het paleis staat op een perceel van bijna 3 km² dat voor het grootste deel uit water bestaat. Naast het grote aangelegde meer heeft het paleis ook een aantal prachtige tuinen. Het paleis staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, onder andere doordat UNESCO de tuinen als een meesterwerk van Chinese tuinarchitectuur ziet.

Het Zomerpaleis
Het Zomerpaleis

Mysore Palace

Het Mysore Paleis in India wordt ook wel de stad van depaleizen genoemd, omdat Mysore zo'n zeven paleizen telt. Het Mysore Paleis zelf is echter de bekendste van alle. Het paleis is na de Taj Mahal de meest bezochte bezienswaardigheid in India. Ieder jaar komen er meer dan drie miljoen bezoekers het prachtige paleis bekijken. Het paleis heeft een aantal gigantische binnenplaatsen en tuinen. De architectuur van het paleis is kleurrijk en authentiek. Dit geldt voor zowel het exterieur als het interieur van het het Mysore Paleis. Wanneer je in september of oktober het paleis bezoekt, wordt je positief verrast door de ruim tienduizend gloeilampen waarmee het paleis is versierd.

Mysora Paleis
Mysora Paleis

Royal Pavilion

Het Royal Pavilion ligt in het Engelse Brighton. Vergeleken met de hiervoor genoemde paleizen is het Royal Pavilion een klein paleis, maar het doet zeker niet onder voor de andere paleizen. Het Royal Pavilion is namelijk een uniek paleis door zijn extravagante architectuur en inrichting. Het paleis is in veel verschillende stijlen gebouwd en ingericht waardoor je er een exotisch en sprookjesachtig idee van krijgt. De stijlen die je terug ziet komen in het paleis zijn van Arabische, Chinese, gotische en hindoeïstische aard. Wanneer je het paleis bezoekt, neem dan een digitale tour waarin de geschiedenis van het paleis wordt verteld. Met deze tour kun je zelfstandig door het paleis lopen en hoor je de meest bizarre feitjes en verhalen over de Koninklijke familie die er heeft gewoond.

Royal Pavilion
Royal Pavilion

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Artikelen