Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 veiligste landen ter wereld

Met een gerust hart op reis
Met een gerust hart op reis

Veiligheid is altijd een belangrijke kwestie bij het kiezen van je volgende reis. Je gaat op vakantie en wilt natuurlijk niet in een vervelende situatie belanden. Gelukkig zijn er er veel landen op de wereld waar het wél heel veilig is en waar je ook nog eens prachtige reizen naartoe kunt maken. Wij hebben de top 10 veiligste landen ter wereld, volgens de Global Peace Index 2016, voor je op een rijtje gezet.

10. Slovenië

Slovenië ligt in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen. Het is een van de groenste gebieden van het continent. In het zuiden en zuidwesten hebben zich prachtige grotten van kalkgesteenten gevormd, wat de meest populaire bezienswaardigheden zijn van de regio. Naast de mooie natuur zijn er ook veel kuuroorden te vinden in het land waar je heerlijk kunt relaxen. Je kunt met een gerust hart op vakantie naar Slovenië, want het is het 10e veiligste land van heel de wereld.

De Alpen in Slovenië
De Alpen in Slovenië

9. Japan

Het grote eilandenrijk Japan ligt helemaal in het oosten van Azië. Bekende steden zijn Tokyo, Kyoto, Osaka, Hiroshima, Nagasaki en Sapporo. Er zijn prachtige vulkanen, natuurgebieden en Japanse tempels. Het land staat daarnaast bekend om de hoge technologische ontwikkeling, de vriendelijke bevolking en de bijzonder schone en natuurlijk ook heel veilige steden.

Het prachtige Japan
Het prachtige Japan
Vraag gratis een offerte aan

8. Canada

Canada is een prachtig land om een rondreis door te maken. Het land heeft grote, bekende metropolen als Vancouver, Toronto en Ottowa en indrukwekkende natuurgebieden. Denk hierbij aan Banff National Park en de Niagara Watervallen. Je hoeft je niet zoveel zorgen te maken tijdens de rondreis, want Canada is een erg veilig land. Het staat op nummer 8 in de Global Peace Index.

Banff National Park in Canada
Banff National Park in Canada

7. Zwitserland

Iedereen kent Zwitserland als ideale wintersportbestemming met het mooie, bergachtige landschap. Daarnaast heeft Zwitserland prachtige kastelen, herenhuizen en landgoederen die zeker een bezoekje waard zijn. Wil je op vakantie naar een veilig land dicht bij huis, dan is Zwitserland voor jou een hele goede optie. Dit land is het 7e veiligste land ter wereld.

Het landschap van Zwitserland
Het landschap van Zwitserland

6. Tsjechië

De hoofdstad van Tsjechië, Praag, wordt gezien als een van de mooiste steden van Europa. De historische binnenstad staat vol met prachtige oude gebouwen en je kunt er bovendien heel goed winkelen. Je kunt in Tsjechië zonder zorgen een biertje drinken, want het is een erg veilig land.

Praag, Tsjechië
Praag, Tsjechië

5. Portugal

Portugal staat op nummer 5 in de Global Peace Index. Het land is de laatste jaren enorm verbeterd met betrekking tot veiligheid en wel zes plekken omhoog gegaan ten opzichte van vorig jaar. Je kunt heerlijk genieten van de Portugese zon in de Algarve of mooie stedentrips maken naar Lissabon of Porto.

Strand in de Algarve, Portugal
Strand in de Algarve, Portugal

4. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt een stukje verder weg dan de vorige landen, maar is zeker niet minder belangrijk. Waarschijnlijk omdat het land zo afgelegen ligt, is het minder vatbaar voor gevaarlijke situaties. Je kunt in Nieuw-Zeeland prachtige rondreizen maken. Er zijn mooie eilanden, bijzondere natuurgebieden, levendige steden en je vindt er kiwi's.

Gletsjer in Nieuw-Zeeland
Gletsjer in Nieuw-Zeeland

3. Oostenrijk

Ook Oostenrijk staat bekend als wintersportland. Maar liefst 75% van het land behoort tot de Alpen en de populaire steden Innsbruck en Salzburg trekken elk jaar veel toeristen. De meeste komen voor de prachtige natuur en de gastvrijheid van de Oostenrijkers. Bovendien is dit het 3e veiligste land van de wereld (het risico op botbreuken tijdens het skiën natuurlijk niet meegeteld...).

Tirol, Oostenrijk
Tirol, Oostenrijk

2. Denemarken

Denen zijn de gelukkigste mensen op aarde. Dat komt misschien doordat het land erg veilig is: het staat zelfs op de 2e plek in de Global Peace Index. Kopenhagen is een populaire bestemming voor een stedentrip en verder kun je in Denemarken fjorden bezichtigen, golfen en natuurlijk het bekende themapark Legoland bezoeken.

De mooie stad Kopenhagen, Denemarken
De mooie stad Kopenhagen, Denemarken

1. IJsland

Ten slotte natuurlijk de nummer 1: IJsland! Het afgelegen eiland in de Atlantische Oceaan is de veiligste bestemming ter wereld. Daarbij is het ook nog eens een geweldige reisbestemming met prachtige watervallen, zwarte stranden, geisers, gletsjermeren, vulkanen en het bekende geothermische bad midden in een lavaveld: de Blue Lagoon. Niets houdt jou nu nog tegen om naar IJsland op reis te gaan.

Watervallen in IJsland
Watervallen in IJsland


Vraag je je nu af: op welke plek staat Nederland dan? Nederland staat op de 21e plek en doet het dus helemaal niet slecht. België staat overigens iets hoger, op de 18e plek. Dat lijkt gek na de terroristische aanslagen in het land, maar België wordt militair sterker gevonden dan Nederland.

27 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Artikelen