Gratis reisvoorstel aanvragen

Handleiding voor fotograferen op vakantie

Handleiding voor fotograferen op vakantie
Handleiding voor fotograferen op vakantie

Iets dat meestal bovenaan het lijstje staat om mee te nemen op vakantie is de fotocamera. Tijdens de reis zie je veel en wil je de leuke en mooie herinneringen vastleggen. Het is altijd leuk om later nog eens de foto's terug te zien of anderen te laten zien hoe de vakantie is geweest. Daarom geven we een aantal tips over het fotograferen op vakantie.

Wat neem je mee?

Voor je op vakantie gaat is het verstandig om goed na te denken wat je allemaal meeneemt. Neem mee wat je denkt nodig te hebben en laat apparatuur thuis waarvan je denkt het toch niet te gaan gebruiken. Je kunt een selectie maken van lenzen die je veel gebruikt en die je zeker mee wilt nemen. Maak ook vooraf een lijstje met wat je wel en niet meeneemt op vakantie. Zo kun je steeds controleren of je alles hebt. Hierdoor voorkom je dat je spullen kwijtraakt.

Veel foto's maken

Wanneer je op plekken komt waar je nooit eerder bent geweest kun je beter teveel dan te weinig foto's maken. Met een digitale camera kun je achteraf namelijk goed uitzoeken welke foto's het beste zijn en de rest kun je verwijderen. Als je na een dag fotograferen weer op de hotelkamer komt kun je al foto's verwijderen die mislukt zijn. Zo maak je weer ruimte voor nieuwe foto's. Vraag gratis een offerte aan

Accu's

Neem altijd een goede accu mee voor je camera. Het is zonde als de accu na een uur al leeg is waardoor je de rest van de dag geen foto's meer kunt maken. Het is daarom ook aan te raden om een reserve accu mee te nemen. Zo kun je altijd wisselen wanneer er een leeg is. Zorg er wel voor dat je de accu's goed oplaadt voor je weggaat en voorkom dat je aan het begin van de dag een lege accu hebt.

Geheugenkaartjes

Zorg dat je genoeg opslag meeneemt voor je camera. Het is vervelend als je geheugenkaart al na 1 dag vol is. Het is daarom verstandig om meerdere geheugenkaartjes mee te nemen met voldoende opslag. Zo kun je lekker door blijven gaan met foto's maken en hoef je niet bang te zijn om de laatste dagen niet te kunnen fotograferen. Als een kaartje vol is doe je de volgende erin en kun je verder gaan. Daarnaast heb je iets meer zekerheid voor het geval het kaartje kapot gaat of niet goed blijkt te werken. Als je 1 kaartje hebt dat kapot is zul je een nieuwe moeten kopen en ben je vaak kwijt wat erop stond. De geheugenkaartjes kunnen wel eens duurder zijn op de toeristische lokaties. Wanneer je meerdere kaartjes meeneemt heb je altijd reserve en mocht er iets gebeuren met een kaartje dan ben je niet alle foto's meteen kwijt.

Bescherming

Meestal zijn de camera's vrij duur. Het is daarom belangrijk dat je er voorzichtig mee omgaat om de levensduur van het apparaat zo lang mogelijk te houden. Een goede bescherming voor de camera en eventueel lenzen is dus aan te raden. De camera wordt tijdens de vakantie veel vervoerd en een goede tas kan dus de kans verkleinen dat het apparaat kapot gaat bij bijvoorbeeld stoten of vallen.

Diefstal

In elk land is het verstandig om goed op je spullen te letten. Er lopen veel zakkenrollers door de drukbezochte steden. Daarom is het aan te raden om je camera bij je borst te hangen. Dan hangt hij in het zicht. Ook is het verstandig om je camera in een kluisje te doen als je hem op de hotelkamer laat liggen.

Fotograferen op vakantie

Met alle bovenstaande tips ben je goed voorbereid en is het tijd om foto`s te gaan maken. De vakantiefoto`s zijn vaak een herinnering voor jezelf maar hoe maak je die extra interessant?!
- Houdt er ten eerste rekening mee dat het niet overal gewaardeerd wordt als er gefotografeerd wordt. Vraag daarom altijd eerst toestemming.
- Tijdens het 'blauwe uur' kun je in de stad hele mooie foto`s maken. Het blauwe uur is vlak voor zonsopkomst en vlak na zonsondergang, de lucht heeft dan een speciale blauwe kleur. De exacte duur van deze lichtomstandigheden is o.a. afhankelijk van de lokatie, de datum en de weersomstandigheden.
- Heeft jouw fotocamera onderwerpstanden (landschap, portret, sport, e.d.) gebruik die dan ook. De belichting wordt dan automatisch zo goed mogelijk afgestemd op de omstandigheden.
- Probeer het onderwerp vrij groot op de foto te krijgen en houdt details die voor afleiding kunnen zorgen zoveel mogelijk buiten beeld.
- Maak eens detailfoto`s (voeten, handen, sieraden, etenswaar, enz.) en/of maak een foto vanuit een ander perspectief. Van bovenaf naar beneden is vogelperspectief en in het kikvorsperspectief zak je door je knieen en richt je de camera iets naar boven.
- Als je een portret maakt, probeer te zorgen voor een rustige achtergrond.

Reisbureau Reisgraag.nl

Wij hebben service hoog in het vaandel staan. We regelen alles van a tot z, zodat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan. Onze klanten geven ons een 9,6 op TrustPilot.

Populaire bestemmingen bij ons zijn o.a. KaapverdiŽ, Malediven, Cuba, Mauritius, Canada, Ijsland, Sri Lanka, Finland, Indonesie en Japan. Maar eigenlijk bieden we echt bijna alles aan.

Kun je onze hulp goed gebruiken? We helpen je graag! Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan een voorstel op maat van een reisexpert.

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Artikelen