Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 5 tips voor het inpakken van je koffer

Met een uitpuilende koffer op vakantie
Met een uitpuilende koffer op vakantie

Past jouw koffer ook vaak net niet dicht of is hij net een paar kilo te zwaar? Wij hebben een top 5 gemaakt met tips voor het inpakken van je koffer. Met deze tips krijg je meer ruimte in je koffer, til je minder kilo's mee, kun je die ene oplader direct terugvinden en ben je overal op voorbereid!

1. Inpaklijstjes

Stap 1 is natuurlijk het maken van een inpaklijstje. Dit hoef je tegenwoordig niet meer op papier te doen want je kunt hier een tal van apps voor gebruiken. Een handige app voor het inpakken van je koffer is bijvoorbeeld PackPoint. Selecteer waar je heen gaat, op welke datum je vertrekt, de verblijfsduur, het type reis en de activiteiten die je gaat ondernemen. Wanneer je dit hebt ingevuld, komt er een kant en klaar inpaklijstje uit! Dit lijstje is niet alleen gebaseerd op de activiteiten die je gaat ondernemen, maar ook op de weersvoorspelling van de vakantiebestemming. Daarnaast kun je ook nog zelf dingen toevoegen. Is jouw lijstje compleet? Pak dan één voor één je spullen bij elkaar en klaar is Kees! Zorg ervoor dat je wel gericht je spullen kiest. Dingen die je 'misschien' nodig hebt, nemen alleen maar ruimte in beslag.

Extra tip: bewaar het lijstje! Zo hoef je niet iedere vakantie een nieuw lijstje te maken, maar hergebruik je gewoon je oude lijstje.

Inpaklijstje maken
Inpaklijstje maken

2. Rol je kleding op

Het oprollen van je kleding is al een eeuwenoude inpaktip die nog steeds erg handig is. Als je je kleding in rolletjes in je koffer legt, hou je meer ruimte over voor andere spulletjes. Het neemt namelijk minder ruimte in beslag doordat er minder lucht tussen de kledingstukken zit. En dat niet alleen, het zorgt er ook nog eens voor dat je kleding minder snel kreukt tijdens het reizen!

Rol je kleding op
Rol je kleding op
Vraag gratis een offerte aan

3. Opladers en andere kabels

Ken je dat? Dat je eindelijk op de hotelkamer bent en dat je met 'spoed' je oplader nodig hebt, maar je hem nergens kan vinden? Vaak na het overhoop halen van je koffer vind je hem ergens tussen je stapel onderbroeken. Tip: stop je opladers in een apart vakje of aan de zijkanten van je koffer. Daar blijven ze goed zitten en kun je ze direct terugvinden wanneer je je koffer openmaakt. Je kunt dan niet alleen je telefoon gelijk opladen, je koffer blijft dan ook nog eens netjes (voor zolang het duurt)!

Vind je kabels direct terug
Vind je kabels direct terug

4. Lenzenbakjes en pillendoosjes

Lenzenbakjes en pillendoosjes? Ja! Deze gebruik je niet alleen wanneer je lenzen draagt of medicijnen gebruikt, maar zijn ook super handig voor in je koffer. Neem je altijd grote flessen dagcrème, foundation of wax mee? Die grote flessen heb je echt niet nodig voor een weekendje of een weekje weg. Vul lenzenbakjes met deze producten. Het scheelt je zowel gewicht als ruimte! Daarnaast is het altijd leuk om je sieraden af te kunnen wisselen tijdens je vakantie. Maar eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen, mis je vaak één oorbel of ben je die ene mooie ring kwijt. Stop ze in een pillendoosje en je raakt ze niet meer kwijt!

Raak geen sieraden meer kwijt
Raak geen sieraden meer kwijt

5. Zware spullen

Het liefst vermijd je zware spullen wanneer je alleen handbagage mee kan nemen. Toch heb je sommige dingen echt nodig. Wanneer je bijvoorbeeld op wandelvakantie kun je moeilijk de hele dag op je meest lichte teenslippers lopen. Die wandelschoenen moeten in de koffer. Stop je zwaarste spullen aan de kant waar de wieltjes zitten. Hierdoor valt je koffer minder snel om wanneer er iemand tegenaan stoot!

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Artikelen