Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 opmerkelijkste kerstbomen ter wereld

Kerstbomen worden versierd
Kerstbomen worden versierd

Het is weer de tijd van het jaar om de kerstboom,33travel/"> al dan niet van plastic, tevoorschijn te halen en vol te hangen met slingers, kerstballen en lichtjes. Het van oorsprong Duitse gebruik heeft zich inmiddels over de hele wereld verspreidt. Dit heeft tot de raarste en meest grandioze kerstbomen geleidt.

De LEGO Boom

Op het Londense metrostation St. Pancras staat deze kerstboom gemaakt van Legoblokjes. Het gevaarte weegt drie ton, heeft een stalen frame nodig om het te ondersteunen en bestaat uit 400.000 individuele blokjes.

Lego Boom
Lego Boom

Kerstboom 2.0

In de Belgische hoofdstad vind je op de Grote Markt dit jaar deze wel heel ongewone 'boom'. Het licht- en klankspel van deze nieuwe generatie kerstboom zorgde voor heel wat ophef onder de Brusselaars. Velen vonden hem lelijk, te duur of zelfs een aanval op de christelijke traditie.

Kerstboom 2.0
Kerstboom 2.0
Vraag gratis een offerte aan

De Serviesboom

Brussel is niet de enige Belgische stad met een ongewone kerstboom. Op een plein in Hasselt staat dit jaar een boom gemaakt van servies.

Hasselt
Hasselt

De Kerstmast

De hoogste kerstboom ter wereld vind je gewoon hier in Nederland. In IJsselstein wordt ieder jaar de Gerbrandytoren Lopik, de grootste zendmast van West-Europa versiert met lichtjes.

Lopik
Lopik

De Bergboom

Ook groot, maar dan op een andere manier, is de kerstboom op de flanken van de Monte Ingino. Deze berg ligt in de Italiaanse streek Umbrië en al jaren heeft men daar in de bomen op de Ingino lampen hangen. Van een afstand hebben de lichten de vorm van een enorme kerstboom.

Umbrië
Umbrië

De Drijvende Boom

Tijdens de kerstperiode kun je op het Lagoa meer in Rio de Janeiro 's werelds grootste drijvende kerstboom zien. De boom is 85 meter hoog en weegt 542 ton.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

De Bliksemboom

Om deze opmerkelijke boom te zien moet je afreizen naar het land Down Under. In het Australische Bunbury is de wetenschapper/kunstenaar Peter Terren gevestigd. Deze maakt met elektriciteit allerlei grappige constructies. Een van zijn kunstwerkjes is een Tesla-transformator die in verschillende kleuren bliksemschichten afschiet en eruit ziet als een elektrische kerstboom.

Bliksemboom
Bliksemboom

De Fietsen Boom

In de wijk The Rocks in Sydney heeft men de traditie om ieder jaar een unieke kerstboom neer te zetten. Dit jaar staat er een boom gemaakt van allerlei andere planten. In vorige jaren stonden er tijdens kerst o.a. een boom gemaakt van gerecyclede flesjes en een van fietsen.

The Rocks
The Rocks

De Grootste Levende Boom

In een skiresort in Coeur d'Alene, Montana staat 's werelds grootste levende boom. De boom is 49 meter hoog en groeit nog steeds.

Grootste boom
Grootste boom


Nog meer items over Kerst:

12 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Artikelen