Gratis reisvoorstel aanvragen

De mooiste natuurparken van Afrika

Tsitsikamma National Park in Zuid-Afrika
Tsitsikamma National Park in Zuid-Afrika

De natuur in Afrika is erg divers. Van prachtige woestijnen tot bijzondere regenwouden, het continent heeft veel te bieden. Daarnaast is er een diversiteit aan dieren zoals onder andere de Big Five, gorilla's en walvissen. Maar wat zijn nou echt de mooiste natuurparken van Afrika? Wij hebben een lijstje gemaakt met verschillende prachtige parken in verschillende landen binnen Afrika!

Tsitsikamma National Park in Zuid-Afrika

Tsitsikamma National Park is een van de mooiste Nationale Parken van Zuid-Afrika en ligt aan de kust van de Indische Oceaan. De naam betekent letterlijk 'plek met veel water'. In het park vind je prachtige kliffen, hoge bergen en dichtbegroeide bossen. Daarnaast leven er hier veel verschillende vogelsoorten. Het park is niet alleen geschikt voor prachtige wandelingen, maar je kunt er ook ontzettend goed duiken.

Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park

Lake Nakuru National Park in Kenia

Lake Nakuru National Park is gelegen in Kenia. Dit park staat bekend om de groepen flamingo's die je vindt langs de waterkant van Lake Nakuru. Dit meer ligt tussen twee bergketens die te zien zijn wanneer het helder weer is. Naast het meer vind je in dit park ook moeras- en grasland en rotsachtige kliffen. Ook heeft dit park een rijke dierenwereld met onder andere neushoorns, buffels, luipaarden, bavianen en hyena's.

Lake Nakuru National Park
Lake Nakuru National Park
Vraag gratis een offerte aan

Bwindi National Park in Oeganda

Bwindi National Park in Oeganda staat bekend om de berggorilla's die hier leven. Maar liefst de helft van deze populatie leeft in dit Nationaal Park. Tevens is dit park de beste plek om deze gorilla's te spotten. Daarnaast leven er hier ook chimpansees. De beste tijd om dit park te bezoeken is in januari en februari en van juni tot en met september. In deze maanden zijn de paden het beste te bewandelen. Wel is het belangrijk dat je van tevoren een vergunning aanvraagt. Er mag namelijk maar een klein aantal mensen per dag het park bezoeken als bescherming van de dieren.

Bwindi National Park
Bwindi National Park

Namib Naukluft Park in Namibië

In Nationaal Park Namib Naukluft Park vind je zowel een deel van de Namib woestijn als van het Naukluft gebergte. De hoogtepunten in de omgeving zijn de rode zandduinen van de Sossusvallei, de Gaub pass, de Kuiseb River Canyon en de Vogelfederberg. Er leven vooral veel bavianen in dit park. Daarnaast vind je er onder andere zebra's, slangen en schorpioenen. Namib Naukluft Park is onder andere geschikt voor prachtige wandelingen.

Namib Naukluft Park
Namib Naukluft Park

Tsingy de Bemaraha National Park op Madagaskar

Nationaal Park Tsingy de Bemaraha in Madagaskar staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks. Dit park biedt variërende landschappen met prachtige uitzichten. Van bijzondere wouden en meren tot het karstlandschap, je vindt het hier allemaal. Ook heeft dit park een rijke fauna. Zo leven er hier veel verschillende soorten maki's, amfibieën, reptielen en bijzondere vogelsoorten.

Tsingy de Bemaraha National Park
Tsingy de Bemaraha National Park

Ngorongoro Crater in Tanzania

De Ngorongoro Crater is gelegen ten noorden Tanzania. Deze krater is met een hoogte van 2.200 meter, een breedte van 18 kilometer en een oppervlakte van 260 vierkante kilometer de grootste intacte krater ter wereld. Er leven maar liefst 30.000 dieren in de krater, waaronder de big five, nijlpaarden, hyena's en zebra's.

Ngorongoro Crater
Ngorongoro Crater

Twyfelfontein in Namibië

De Twyfelfontein is een vallei die bestaat uit een dal en een waterbron gelegen in de bergen van het Damaraland in Namibië. De bekendste bezienswaardigheid die je vindt in deze vallei zijn de prehistorische rotstekeningen. Bosjesmannen tekenden onder andere leeuwen, giraffen en olifanten op de muren. Daarnaast vind je hier ook de rotsformaties Organ Pipes en de zwartgeblakerde berg Burnt Mountain. Ook deze bezienswaardigheden zijn een bezoekje waard. Ze bieden je een prachtig uitzicht.

Twyfelfontein
Twyfelfontein

Kruger Park in Zuid-Afrika

Natuurlijk mag het Kruger Park, gelegen in Zuid-Afrika, niet ontbreken in dit rijtje. Dit is een van de grootste nationale parken ter wereld en is maar liefst 19.000 vierkante kilometer groot. Je vindt hier niet alleen bijzondere bomen- en plantensoorten, maar het park heeft ook een rijke dierenwereld. Het Kruger Park is vooral een populair park vanwege het spotten van de big five, die je vaak van dichtbij kunt bekijken. Naast deze dieren vind je in het park onder andere ook zebra's, hyena's en wrattenzwijnen. Het park ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika.

Kruger Park
Kruger Park

Reisbureau Reisgraag.nl

Wij hebben service hoog in het vaandel staan. We regelen alles van a tot z, zodat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan. Onze klanten geven ons een 9,6 op TrustPilot.

Populaire bestemmingen bij ons zijn o.a. KaapverdiŽ, Malediven, Cuba, Mauritius, Canada, Ijsland, Sri Lanka, Finland, Indonesie en Japan. Maar eigenlijk bieden we echt bijna alles aan.

Kun je onze hulp goed gebruiken? We helpen je graag! Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan een voorstel op maat van een reisexpert.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Artikelen