Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 5 beste plaatsen om St. Patrick's Day te vieren

Top 5 beste plaatsen om St. Patrick's Day te vieren
Top 5 beste plaatsen om St. Patrick's Day te vieren

Op 17 maart is het weer zo ver. Dan wordt de van origine Ierse feestdag St. Patrick's Day gevierd. Tijdens deze feestdag wordt de beschermheilige Sint-Patricius herdacht. De kleur die bij het festival hoort is groen. Feestgangers dragen dan ook altijd iets groens. Wanneer je dit niet doet mogen andere feestgangers je 'straffen' door je te knijpen.

St. Patrick's Day

St. Patrick's Day wordt niet alleen in Ierland gevierd. Ook in landen zoals Canada, de Verenigde Staten en Australië wordt de feestdag gevierd. Dit omdat vele Ieren in de loop der jaren zijn geëmigreerd naar deze landen. St. Patrick's Day is daarbij ook nog eens verbonden aan het Christendom. De feestdag valt dan bijna altijd in de vastentijd. Soms valt de feestdag in de Goede Week en dan wordt deze verplaatst naar de tweede maandag na Pasen. Echter, dit is alleen zo voor de Christelijke versie van St. Patrick's Day.

St. Patrick's Day wordt dus uitgebreid gevierd op vele plekken over de hele wereld. Maar er zijn toch een aantal plaatsen die ver boven de anderen uitsteken. Hier vind je dan ook de 5 beste plaatsen om St. Patrick's Day te vieren.

1. Dublin, Ierland

Natuurlijk is de beste plaats om St. Patrick's Day te vieren de Ierse hoofdstad Dublin. In Dublin vind je de beste feesten, natuurlijk vergezeld door het beroemde Guinness bier. Ook kun je er een City Tour doen die de voetstappen van Sint-Patricius volgt. Verder is er een grote parade die start op Parnell Square. Prachtig om te zien is dat 's avonds veel van Dublin's bijzondere gebouwen verlicht worden door groen licht. Dit wordt ook wel 'Greening the City' genoemd.

Vraag gratis een offerte aan

2. Chicago, Verenigde Staten

Misschien wel een van de meest bijzondere dingen tijdens St. Patrick's Day in de Verenigde Staten is het feit dat de Chicago River groen geverfd wordt. Dit klinkt natuurlijk belachelijk, maar het is echt zo. De verf is niet vervuilend en trekt na een paar dagen weer weg. Het is in ieder geval erg bijzonder om te zien, een knalgroene rivier. Na het groen verven van de rivier begint de Downtown Chicago Parade. Deze grote parade met meer dan 200.000 bezoekers duurt ongeveer 3 uur en bestaat al sinds 1843. Tijdens het kijken naar de parade kun je genieten van een groen gekleurd biertje. Na de parade kun je terecht in een van de vele Ierse pubs om een feestje te vieren.

3. New York, Verenigde Staten

St. Patrick's Day in New York staat bekend om zijn gigantische parade. Het is de grootste en oudste ter wereld, de parade bestaat namelijk al 250 jaar. De parade wordt geleid door het 69ste Infantry Regiment en bestaat uit zo'n 150.000 deelnemers, waaronder brandweermannen, militairen, de politie en fanfares. De parade heeft maar een route van ongeveer 2.5 kilometer maar vanwege de grootte duurt hij vaak meer dan 5 uur. Je zou denken dat je dan op elk moment wel kunt komen aanwaaien, maar de parade trekt meer dan 2 miljoen bezoekers dus je moet vroeg zijn om een goed plekje te veroveren. Na de parade is het tijd voor bier in een van de vele Ierse pubs, zoals de McSorely's Old Ale House.

4. Toronto, Canada

Ook in Canada wordt St. Patrick's Day uitgebreid gevierd. Een van de bekendste evenementen vindt plaats in Toronto: het Grand Marshall's Ball. Dit bal wordt op de vrijdag voor St. Patrick's Day gehouden en bevat onder andere een groot diner, live entertainment en drankjes. Kaartjes zijn behoorlijk prijzig maar het is een van de hoogtepunten van de feestdag. Toronto heeft ook een parade, al is deze minder groot dan in voorgaande steden. Een leuke activiteit om te doen is de St. Patrick's Day Tea bij de Montgomery's Inn. Tijdens deze Day Tea kun je proeven van klassieke Ierse lekkernijen. 's Avonds kun je naar McVeigh's, een van de oudste Ierse pubs in de stad.

5. Sydney,Australië

Ook 'Down Under' vieren ze St. Patrick's Day. De parade in Sydney bestaat uit 6 categorieën die het Ierse erfgoed representeren. Zo zijn er onder andere de categorieën 'Ierland en Australië in het verleden', 'Beroemde Ieren en Australiërs' en '1788, het begin van de Ieren in Australië'. Het is de bedoeling om met de parade een verhaal te vertellen. De categorieën lopen dan ook in chronologische volgorde. In de parade vind je onder andere fanfares, praalwagens, straattheater en dans. De parade in Sydney gaat samen met Family Day in Hyde Park. Tijdens Family Day vind je verschillende demonstraties van de Ierse Tapdans, evenals verhalenvertellers, bandjes en andere optredens. Genoeg te doen dus!Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Artikelen