Gratis reisvoorstel aanvragen

Meest spectaculaire treinstations ter wereld

Stoomtrein
Stoomtrein

Treinstations vind je over de hele wereld in alle soorten en maten. Een aantal van die stations springen eruit door hun spectaculaire, mooie of bijzondere vormgeving. Ben je in de buurt van een van de onderstaande stations? Vergeet er dan zeker geen bezoek aan te brengen!

Chhatrapati Shivaji Terminus, Mumbai

Een van de drukste treinstations ter wereld, en misschien ook wel een van de mooiste, ligt in Mumbai. Het gebouw werd ooit ontworpen door een Britse architect en vervolgens opgeleverd in 1888. De bouwstijl is een mix van Victoriaanse en Indische stijlen. Het treinstation, dat vroeger de naam Victoria Terminus had, is een van de weinige treinstations in de wereld die erkend wordt door UNESCO. Ongeveer drie miljoen reizigers maken dagelijks gebruik van het station. Ook was het gebouw te zien in de film Slumdog Millionaire.

Chhatrapati Shivaji Terminus
Chhatrapati Shivaji Terminus

Estacion de Madrid Atocha, Madrid

Het grootste treinstation van Madrid werd geopend in 1851 en is vooral spectaculair vanwege de binnenkant. In het midden van de stationshal is namelijk een soort jungle nagebouwd met verschillende planten, tropische bloemen en zelfs schildpadden.

Estacion de Madrid Atocha
Estacion de Madrid Atocha
Vraag gratis een offerte aan

Grand Central Station, New York

Een van de beroemdste stations ter wereld is Grand Central Station in New York. Het huidige gebouw werd in 1913 gebouwd in jugendstil stijl. Het mooi gedecoreerde station heeft 44 perrons en was vaak het decor voor films als Men in Black, Bad Boys en The Godfather. Hiermee werd het een van de meest bezochte toeristische attracties in de stad.

Grand Central Station
Grand Central Station

'End of the World' station, Ushuaia

Het station, dat op zo'n 8 kilometer afstand van Ushuaia ligt, is qua uiterlijk nog niet zo speciaal. Het verhaal dat er bij hoort echter wel. Op de Southern Fuegian Railway rijdt een stoomtrein door de Tierra del Fuego provincie in Argentinië. Oorspronkelijk werd de lijn gebouwd om per goederentrein de gevangenis van Ushuaia van voedsel, hout en dergelijke te voorzien. De spoorlijn wordt beschouwd als de meest zuidelijke functionerende spoorlijn ter wereld. Vandaar dat het treinstation bij Ushuaia 'End of the World' station heet. Tegenwoordig is dit station en de lijn een populaire toeristische attractie.

'End of the World' station
'End of the World' station

Hauptbahnhof, Berlijn

Het nieuwe centraal station in Berlijn is geopend in 2006 en zeer modern van uiterlijk. Het kolossale stalen en glazen gebouw heeft twee niveaus. Dagelijks stoppen er zo'n 1.800 treinen en 350.000 passagiers.

Hauptbahnhof
Hauptbahnhof

São Bento Station, Porto

Het São Bento Station in Porto (Portugal) is een van de belangrijkste stations van de stad, gelegen midden in het centrum. In 1896 werd het gebouw geopend. De buitenkant van het station is nog niet zo speciaal, de binnenkant is daarentegen prachtig. Alle muren zijn hier bedekt met de typisch Portugese tegeltjes azulejos. Bekende oorlogen en taferelen uit het noorden van Portugal zijn hierop afgebeeld.

São Bento Station
São Bento Station

Kanazawa Station, Kanazawa

In de provincie Ishikawa in Japan staat het futuristische station van Kanazawa. Het station is verhoogd en ligt onder een groot dak. Het meest kenmerkende aan het station is de Tsuzumi Poort, gebouwd in 2005. Binnen is een groot winkelcentrum te vinden en 7 platforms.

Kanazawa Station
Kanazawa Station

Antwerpen-Centraal Station, Antwerpen

Het monumentale hoofdgebouw van het centraal station van Antwerpen is een van de belangrijkste herkenningspunten van de stad. Het station werd ontworpen door een architect uit Brugge. Het gebouw heeft een enorme koepel en acht kleine torentjes. Hiervan werden er in 1950 zes vernield. Vervolgens werden ze in 2009 herbouwd. Ook werden toen versieringen als de grote leeuwen toegevoegd.

Antwerpen-Centraal Station
Antwerpen-Centraal Station

King's Cross Railway Station, Londen

King's Cross speelt een belangrijke rol in de boeken van Harry Potter. Vanaf dit station vertrekt de Zweinsteinexpres namelijk. Het grote metalen dak geeft een mooi gezicht bij de oude huisjes. Het ontwerp van zowel de perronoverkapping als het stationsgebouw liggen in handen van Lewis Cubitt.

King's Cross Railway Station
King's Cross Railway Station

Dunedin Train Station, Dunedin

Het stationsgebouw in Dunedin belichaamt de rijke geschiedenis van het Nieuw-Zeelandse stadje Dunedin nog maar eens extra. Tijdens de meest welvarende jaren van de stad was dit station het drukste van het land. Het werd gebouwd in 1903 en uiteindelijk geopend in 1906. Door de mooie architectuur is het gebouw het meest gefotografeerde gebouw van Nieuw-Zeeland.

Dunedin Train Station
Dunedin Train Station

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

12 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Artikelen