Gratis reisvoorstel aanvragen

Mooiste plekken van de film Spectre

Vauxhall Bridge met op de achtergrond MI6
Vauxhall Bridge met op de achtergrond MI6

Vrijwel elke man droomt ervan om James Bond te zijn.33travel/"> Heel de wereld over reizen, de meest geweldige voertuigen besturen en natuurlijk de slechteriken van deze wereld achter de tralies krijgen. Helaas kun je niet dichterbij het echt James Bond gevoel komen dan de films kijken. Hoewel je in de films niet zelf de voertuigen bestuurt of een zwaar bewaakte basis insluipt, kun je wel genieten van de meest geweldige locaties ter wereld. Ook de nieuwste film, Spectre, barst weer van de mooiste shots genomen op de meest geweldige plekken der aarde. Deze spectaculaire locaties hebben wij nader onderzocht.

Londen, Verenigd Koninkrijk

Deze locatie is de minst grote verrassing. 007 en Londen horen nou eenmaal bij elkaar als peper en zout. Het hoofdkwartier van MI6, de Engelse geheime dienst, is gelokaliseerd in de Britse hoofdstad. Maar naast de lange gangen en beveiligde ruimtes van MI6 maakt James ook de straten van de stad onveilig. Ook voor Millennium bridge, Camden Town en Covent Garden is er een rolletje weggelegd in de nieuwe blockbuster. De Theems, de beroemde Britste waterweg welke Londen doorklieft, biedt 007 verscheidene mogelijkheden zijn missie succesvol en met zo min mogelijk kleerscheuren te voltooien. Regisseur Mendes wilde Londen op een frisse manier in beeld te brengen. “We hebben geprobeerd de bekende en karakteristieke locaties van Londen in beeld te brengen vanuit een nieuw perspectief en ik denk dat we daar bijzonder goed in geslaagd zijn”. Een klassieker in een nieuw jasje dus.

Enkele highlights van Londen
Enkele highlights van Londen

Blenheim Palace, Verenigd Koninkrijk

We blijven nog even in Engeland en verplaatsen ons naar Oxfordshire. Dit graafschap is bekend van haar hoofdstad Oxford, thuisbasis van de beroemde universiteit. In de film speelt het Blenheim Palace een grote rol. Het is hier waar de criminelen een belangrijke vergadering houden. Het lijkt vreemd dat een grote criminele organisatie zich zo dicht bij MI6 nestelt, maar in de film is dit ook niet het geval. Enkel het interieur van het paleis doet dienst in de film, in Spectre vindt de vergadering der wereldwijd gespuis namelijk plaats in Rome. Het UNESCO werelderfgoed in Oxfordshire fungeert dus als stand-in voor een gebouw in Italië. Dat er voor Blenheim Palace is gekozen is echter niet verwonderlijk. Het prachtige barokke paleis met haar weelderige interieur is een ware lust voor het oog.

Het Blenheim paleis
Het Blenheim paleis
Vraag gratis een offerte aan

Rome, Italië

Wanneer 007 de deur van het Blenheim Palace uitkomt staat hij in Rome. Daar snelt hij zich in zijn Aston Martin DB10 om in een adrenalinerijke achtervolging te geraken. Scheurend langs de Tiber, de rivier van Rome, probeert James een snelle Jaguar van zich af te schudden. Deze wilde autorit leidt langs het mooiste wat Rome te bieden heeft. De klassieke architectuur in nauwe smalle straatjes, eeuwenoude Romeinse bouwwerken en het middelpunt van het Christelijke geloof, alles wat Rome te bieden heeft word uit de kast gehaald. Een tour door Rome langs de vele highlights ging nog nooit in zo'n hoog tempo. Opmerkelijk is dat dit van alle vierentwintig Bondfilms de eerste is waarin onze held naar de Italiaanse hoofdstad afreist.

De Tiber met het Vaticaan op de achtergrond
De Tiber met het Vaticaan op de achtergrond

Mexico stad, Mexico

Wanneer de film opent staat meteen deze stad in de schijnwerpers. James rent over de daken van deze megastad terwijl beneden in de straten het feest van de doden wordt gevierd. De hoofdstad van Mexico is een van de grootste steden ter wereld en dus een prachtig decor voor een snelle actiefilm. De Dag van de Doden, een nationaal feest in Mexico, klinkt enigszins luguber. Toch is dit verre van. Op deze dag worden de graven van geliefden schoongemaakt en wordt alles kleurrijk versiert. De mensen eren op deze manier de overleden familieleden en vrienden. In de film vindt er een gigantische parade plaats ter ere van dit feest. De ultieme manier voor James om zich te verkleden en te mengen tussen de feestvierders.

Dia de Los Meurtos in Mexico Stad
Dia de Los Meurtos in Mexico Stad

Sölden, Oostenrijk

James Bond en wintersport is een combinatie die al veelvuldig gebruikt is. Ook in Spectre trotseert 007 de kou. De Oostenrijkse alpen vormen natuurlijk een wonderschoon decor voor praktisch elk genre film. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze bergketen vaker de ster is geweest van Ian Fleming's hoofdpersonage. In de nieuwe blockbuster raakt James opnieuw in een spannende achtervolging, maar in tegenstelling tot andere Bondfilms nu niet op ski's. Volgens producer Wilson werd er verlangt naar iets nieuws, iets fris. Dus zijn de ski's ingeruild voor 4x4's en vliegtuigen. 

Sölden bij nacht
Sölden bij nacht

Altaussee, Oostenrijk

Of de achtervolging in Sölden ook een onderdeel op het water heeft is natuurlijk enkel bekend bij de filmcrew. Wel weten we dat de Altaussee in Oostenrijk op het witte doek verschijnt. Dit prachtige meer ligt een enkele honderden kilometers verwijdert van Sölden maar deze afstand is in de film zeer waarschijnlijk niet aanwezig. De Altaussee is een werkelijk prachtig meer in Oostenrijk en een ware aanwinst. Vanaf de prachtige bergtoppen is er een indrukwekkend uitzicht over het spiegelende water. Kortom: wat James ook uitspookt hier in Oostenrijk, mooi wordt het zeker.

Het spiegelende water van de Altaussee
Het spiegelende water van de Altaussee

Tanger & Erfoud, Marokko.

Een mooi contrast met de witte pieken van Oostenrijk. In het snikhete Marokko werkt James zichzelf opnieuw in de penarie. Het is hier waar hij opnieuw in een achtervolging terecht komt. Om de achtervolging toch origineel te houden racet hij nu op een motorfiets. De trouwe fans van James Bond herkennen Tangiers wellicht, het historische Marokkaanse stadje figureerde ook al in The Living Daylights, met Timothy Dalton in de rol van Bond. Tanger is niet de enige Marokkaanse plaats in de film, ook de woestijn van Erfoud speelt een rolletje. De Sahara rondom Erfoud vormt het toneel voor een indrukwekkend filmspektakel. Uiteraard omdat Daniel Craig iets geweldigs doet, anders wel vanwege de prachtige beelden die het oplevert. Erfoud was eerder al het toneel voor films The Mummy en Prince of Persia. Het moet dus wel een bijzondere plek zijn.

Zie je hier al wat snelle motoren rondscheuren?
Zie je hier al wat snelle motoren rondscheuren?

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Artikelen