Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 aparte restaurants in de wereld

Er zijn overal op de wereld restaurants te vinden. Dit kunnen hele luxe eetgelegenheden zijn of simpele vreetschuren. Maar er zijn ook restaurants die al een attractie op zich zijn. Deze zijn te vinden op speciale plekken of hebben een bijzonder thema. We hebben 10 aparte restaurants op een rijtje gezet, die je in verschillende landen kunt bezoeken.

Dinner in the Sky

Eten aan een tafel die 50 meter boven de grond hangt, is dat iets voor jou? Een Belgisch bedrijf verzorgd arrangementen, waarbij je met 22 mensen kunt dineren in de lucht. Een platform met stoelen en een grote tafel wordt met een hijskraan omhoog gehesen. In het midden staan 3 koks, die de gerechten voor je klaarmaken. Het bedrijf zit in 40 landen. Mensen met hoogtevrees zullen waarschijnlijk geen hap door hun keel krijgen.

Hospitalis, Letland

In Riga vind je een restaurant waarbij een thema centraal staat. Dit thema is ziekenhuis. Het restaurant ziet eruit als een groot medicijnkastje en de gasten zitten in banken die van ziekenhuisbedden zijn gemaakt. De serveersters lopen rond in verpleegstersuniform en het eten ziet eruit alsof het net uit de operatiekamer komt. Ook het bestek ziet eruit als ziekenhuis gereedschap. Dit unieke restaurant is een leuke ervaring, maar elke keer als je daarna naar het ziekenhuis gaat, begint je maag te knorren.

Vraag gratis een offerte aan

Dans Le Noir, Engeland

Normaal gesproken wil je zien wat je te eten krijgt. Dat is in dit restaurant in Londen een beetje moeilijk. Dans Le Noir is namelijk een eetgelegenheid in het donker, waarbij je niets ziet. Hierbij vertrouw je dus echt op de smaak en niet op de presentatie van het eten. Pas wel op dat je niet je beste kleren aandoen, want knoeien kan zeker voorkomen.

Chillout, Dubai

In Dubai is Chillout het eerste restaurant van het Midden-Oosten, waarbij alles van ijs is. Tafels, stoelen, decoratie en zelfs de glazen zijn van ijs. 'Jongens, haal de winterjas maar van zolder, we gaan uit eten.'

Chillout in Dubai
Chillout in Dubai

Toilet Restaurant, Taiwan

In Taiwan vind je ook een restaurant waarbij 1 thema centraal staat. In dit geval gaat het om het thema 'Toilet'. Overal waar je kijkt zie je iets wat met een wc te maken heeft. De stoelen zijn toiletpotten, de tafels zijn toiletpotten met een glazen plaat erop en zelfs de bakjes waar je uit eet zijn kleine toiletpotten. Het eten wordt, wanneer het mogelijk is, in de vorm van een drol geserveerd. Het restaurant lijkt niet erg hygiënisch, maar grappig is het wel.

Ninja New York, Verenigde Staten

In restaurant Ninja New York wordt het eten bereid en geserveerd door ninja's. Deze Japanse krijgers staan naast je tafel en snijden het eten met een samoerai zwaard en verwarmen het vlees met een vuuraanval. Ook brengen ze je wat van de ninja gebaren bij. Hierbij zijn veel 'ninja kreten' te horen. Het restaurant heeft een Japanse stijl en het toetje ziet eruit als een Bonsai-boompje.

De Kas, Nederland

In Amsterdam staat een grote kas, waar verse ingrediënten worden verbouwd. Het bijzondere van deze kas is dat je er meteen kunt eten. Het is namelijk een restaurant, dat eigen ingrediënten gebruikt. Je krijgt dus een 'biologisch' gevoel als je er zit door de 'groene sfeer'. De wanden zijn van glas en is het uitzicht is erg mooi. Vooral als het donker wordt in de avond, dan gaat de sfeerverlichting aan.

Alcatraz, Japan

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om in een gevangenis te eten? In Japan kun je deze ervaring opdoen. Alcatraz is de naam van een restaurant, waarbij je in een cel wordt gezet. Het is maar goed dat je er na de maaltijd weer uit mag, want langer 'vastzitten' wordt niet aangeraden.

Ithaa Undersea Restaurant, de Malediven

Een restaurant onder water? Ja, het is mogelijk. Op de Malediven is het Ithaa Undersea Restaurant gebouwd, dat zich 5 meter onder ze zeespiegel bevindt. Het restaurant heeft plaats voor 14 personen en je kunt door de bolvormige wand kijken hoe de vissen over je heen zwemmen.

The Redwoods Treehouse, Nieuw-Zeeland

Eten in een boomhut, dat vinden veel kinderen geweldig. In Nieuw-Zeeland kunnen volwassen dat ook. Een ronde hut hangt 10 meter in een boom in Auckland. Er kunnen 30 gasten in en je komt er door een loopbrug te volgen. In de avonden is de boomhut prachtig verlicht.

Treehouse restaurant in Nieuw-Zeeland
Treehouse restaurant in Nieuw-Zeeland

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Artikelen