Interview: Nederlandse Femke vindt haar weg in Barcelona

Femke met haar vriend in Parc Guell
Femke met haar vriend in Parc Guell

Femke Koenders is geboren in Hengelo, woonde een tijdje in Utrecht en vertrok uiteindelijk met haar vriend naar Barcelona. Wij vroegen haar naar het leven in Barcelona, naar de hoogtepunten en de dingen die beter overgeslagen kunnen worden.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Zou je kort iets over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben 23 jaar en geboren in Hengelo. Het liefst doe ik iets in de marketing en mijn hobby’s zijn fotografie, hardlopen en bloggen. Samen met mijn vriend heb ik met veel plezier in Utrecht gewoond.

Hoe ben je vanuit Utrecht in Barcelona terechtgekomen?

Mijn vriend speelt in het Nederlands waterpoloteam en kreeg twee jaar geleden de kans om zich verder te ontwikkelen in Barcelona. Deze kans lieten we niet aan ons voorbijgaan! Ondertussen is dit het tweede seizoen Barcelona.

Femke en haar vriend verhuisden naar Barcelona
Femke en haar vriend verhuisden naar Barcelona

Hoe bevalt het? En zou je ooit nog terug willen keren naar Nederland?

Barcelona bevalt heel goed! Het is een heerlijke stad die werkelijk alles te bieden heeft. Het klimaat is geweldig, het eten is lekker, de mensen zijn vriendelijk en de waterpolocompetitie is hier beter dan in Nederland. Ondanks alles is het fijn om eens in de zoveel tijd in Nederland te zijn. We weten nog niet of en wanneer we terug zullen keren. De tijd zal het leren.

Wat is jouw favoriete hotspot in Barcelona?

Mijn favoriete hotspot in Barcelona is waarschijnlijk Toyo! Toyo is een Japans restaurant en laat ik nou gek zijn op sushi. Er hangt een goede sfeer en de sushi is bijzonder goed!

Wat kan je iedereen aanraden om te zien of te doen in Barcelona?

Ik kan iedereen aanraden om naar Tibidabo te gaan. Tibidabo is een berg achterin Barcelona waar de kerk Iglesia del Segrat Cor op staat. Voor jonge gezinnen is het helemaal geweldig, omdat er ook een gaaf pretpark is. Verder kun je er genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. Ook zou ik iedereen aanraden om bij de Sagrada Familia door te lopen naar Hospital de Sant Pau. Dit prachtige gebouw met mozaïeken muren en torens is een lust voor het oog!

Tibidabo
Tibidabo

En wat moet vooral overgeslagen worden?

Er schiet me (helaas) niks te binnen. Misschien moet de Aeroport bus vanaf het vliegveld worden overgeslagen. Voor deze bus betaal je 6 euro om in het centrum te komen. Ik adviseer om met de trein te gaan. Met je tienrittenkaart kost het je omgerekend 1 euro.

Heb je tips voor iedereen die overweegt in het buitenland te gaan wonen?

Laat je goed inlichten over het reilen en zeilen in het land en de stad waar je gaat wonen. Verder is het natuurlijk een aanrader om de taal vooraf te leren.

En heb je nog tips voor iedereen die naar specifiek naar Barcelona wil?

Als je gaat werken in Barcelona heb je een NIE nodig. Dit is een identificatienummer en dat heb je nodig als je wilt werken. Vraag dit na aankomst dus tijdig aan.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen