Spanje favoriet bij boekingen deze zomer

Geschreven op 13 juli 2020 door Anique

Het Spaanse eiland Menorca
Het Spaanse eiland Menorca

Spanje blijkt de favoriet te zijn bij boekingen voor deze zomer. Dit constateert Reisbureau Reisgraag.nl uit Ravenstein. Bij boekingen die gedaan zijn sinds juni dit jaar is te zien dat de meeste klanten voor Spanje kiezen.

Direct na Spanje volgen de bestemmingen Duitsland en Nederland. ‘’Er is sinds begin juni weer een stijging te zien in het aantal boekingen, iets waar we uiteraard heel blij mee zijn. De meeste klanten kiezen voor een vakantie naar het vasteland van Spanje of de Canarische Eilanden als het gaat om vliegvakanties. Kiezen ze voor een autovakantie dan is Duitsland of Nederland populair’’, aldus Vanessa Teering, mede-eigenaar van Reisbureau Reisgraag.nl.

Spanje ziet de toeristen weer heel graag komen en kan worden bestempeld als een veilig vakantieland. De coronacrisis heeft er in Spanje goed ingehakt. Natuurlijk gelden er bepaalde maatregelen, ook wel het ‘nieuwe normaal’ genoemd, die vergelijkbaar zijn met Nederland. Denk hierbij aan 1,5 meter afstand houden en verplicht een mondkapje dragen indien je die afstand niet kan waarborgen. Dit hoeft niet altijd als je aan het eten bent in een restaurant of op het strand, maar wel in het openbaar vervoer en in winkels. Houd er rekening mee dat er lokaal aanvullende maatregelen kunnen gelden.

Op de website van Reisgraag.nl is eveneens te zien dat Spanje populair is. In vergelijking tot de maand mei is er in juni een stijging van 77% te zien in het aantal zoekopdrachten naar Spanje. Spanje is altijd al een van de meest populaire bestemmingen geweest bij het reisbureau. Zo was het in 2019 na Italië het meest geboekte land onder de klanten.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen