Schrijf een ervaring over Reisbureau Reisgraag.nl en maak kans op mooie prijzen!

Reisgraag.nl is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Zorgeloos op vakantie
Zorgeloos op vakantie
Het is erg belangrijk om erop te letten dat een reisbureau waarbij je boekt is aangesloten bij bepaalde brancheorganisaties. Reisbureau Reisgraag.nl is aangesloten bij de belangrijkste en grootste brancheorganisaties, namelijk de ANVR, het Calamiteitenfonds, de SGR en SGRZ.  

Maar waarom is het nou belangrijk om te kiezen voor een reisbureau dat is aangesloten bij een of meerdere brancheorganisaties? De grootste reden is dat het meer zekerheid voor jou als consument biedt. Een reisbureau moet zich houden aan bepaalde regels van de brancheorganisatie, daarnaast ben je op die manier vaak verzekerd tegen een faillissement van een reisaanbieder (indien een reisbureau lid is van de SGR). 

De ANVR 

De ANVR is een van de belangrijkste brancheorganisaties in de reiswereld. ANVR staat voor het Algemeen Verbond van Reisondernemingen. Reisbureaus die hierbij zijn aangesloten houden zich onder andere aan de reis- en boekingsvoorwaarden die met de Consumentenbond zijn samengesteld. Tevens dien je je als lid van de ANVR te houden aan bepaalde kwaliteitseisen. Ook als er klachten zijn kan je je richten tot de Geschillencommissie Reizen. Voor jou dus extra zekerheid als je bij ons ANVR-reisbureau boekt.

Het Calamiteitenfonds 

Het Calamiteitenfonds is een andere brancheorganisatie waarbij Reisbureau Reisgraag.nl is aangesloten. Als klant draag je bij iedere boeking bij een Nederlandse reisorganisatie een klein bedrag af, namelijk €2,50. Mocht er een calamiteit plaatsvinden op de bestemming tijdens jouw vakantie, dan betaalt het Calamiteitenfonds de kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Een calamiteit kan zoiets zijn als een opstand, rellen, terrorisme of een natuurramp.  

SGR en SGRZ 

Ten slotte zijn wij aangesloten bij de SGR en de SGRZ. De SGR staat voor de Stichting Garantie Reisgelden en staat garant voor de door jou vooruitbetaalde reisgelden, indien de reisagent wegens financieel onvermogen de reis niet kan uitvoeren. Om klanten extra zekerheid te bieden bij het boeken zijn wij aangesloten bij de SGR. Indien er sprake is van financieel onvermogen, dan zorgt de SGR ervoor dat je je geld terugkrijgt of dat de reis bijvoorbeeld alsnog uitgevoerd kan worden. Lijndiensttickets en separate huurovereenkomsten vallen hier niet onder. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de SGRZ, die tevens een garantie biedt voor de insolventie van aanbieders, maar dan van zakelijke reizen en groepsreizen. 

Reisgiden op ons kantoor
Reisgiden op ons kantoor