Schrijf een ervaring over Reisbureau Reisgraag.nl en maak kans op mooie prijzen!

Terughaalgarantie bij Reisbureau Reisgraag.nl

Repatriëring met het vliegtuig
Repatriëring met het vliegtuig
Door het coronavirus is het repatriëren van klanten veel ter sprake gekomen. Stel er gebeurt iets op bestemming, word je dan naar huis gehaald? Zeker in deze tijd met de onzekerheid van het virus. Welke actie onderneemt de reisorganisatie als er een uitbraak op bestemming is? Door te boeken bij Reisbureau Reisgraag.nl kan je zorgeloos op vakantie. Wij boeken als reisbureau namelijk alleen bij reisorganisaties die de terughaalgarantie hanteren.

Repatriëring van klanten

Het repatriëren van klanten is een erg belangrijk onderwerp geworden in de reiswereld. Ondanks dat dit altijd al een rol heeft gespeeld in de reisbranche, is het onderwerp door het coronavirus pas echt ter sprake gekomen. Er is dan ook veel verwarring over het repatriëren. In het nieuws wordt regelmatig iets anders gezegd waardoor er steeds meer onduidelijkheden zijn. Daarom willen wij graag meer duidelijkheid scheppen voor onze websitebezoekers en klanten: bij Reisbureau Reisgraag.nl ben je zeker van de terughaalgarantie.

De verwarring is vooral ontstaan doordat de overheid heeft gemeld geen reizigers meer terug te halen. Dit geldt voor alle reizigers die besluiten niet via een reisorganisatie te boeken, maar zelf een vlucht en daarbij een accommodatie boeken. Hierdoor moet je zelf voor de repatriëring zorgen. Touroperators daarentegen zorgen wél voor de repatriëring van hun klanten. Dit was voorheen al het geval en dat is niet veranderd.

Luchthaven terminal
Luchthaven terminal

De terughaalgarantie van touroperators

Wij als reisbureau werken alleen samen met partijen die de terughaalgarantie hanteren. Je kan via ons dus zorgeloos op vakantie. Mocht er op bestemming iets gebeuren waardoor het niet veilig is om daar te blijven, dan haalt Reisbureau Reisgraag.nl je weer terug naar Nederland.

Wanneer word je gerepatrieerd?

Houd er wel rekening mee dat er een verschil is tussen het terughalen om persoonlijke redenen of terughalen omdat er op de bestemming iets is waardoor je niet kunt blijven. In het eerste geval geldt de terughaalgarantie namelijk niet. Hiervoor heb je een verzekering die verantwoordelijk is om jou terug te halen, afhankelijk van de soort verzekering die je hebt afgesloten. In het tweede geval geldt de terughaalgarantie wel. In de meeste gevallen wordt er vanuit de overheid een negatief reisadvies gegeven, waardoor het niet veilig genoeg is om te blijven. Reisorganisaties besluiten daarom om de klant terug te halen.

Wil je zorgeloos op vakantie kunnen? Boek dan je reis bij Reisbureau Reisgraag.nl met de terughaalgarantie.